CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh nyert, Borbély nyelt, de mi lesz a csepeli sporttal?

2021. július 05. 00:02 - csú

viharfelhok_a_parlament_felett_orszaggyules_-2020-04-02_1.jpgSegítség helyett sötét viharfelhőket küldtek Csepelre a Fidesz által uralt Parlamentből, ahol szabad kezet adtak  Németh Szilárdnak az agyrémei  megvalósításához. Most a Csepel SC értékes ingatlanjai vannak soron

A Csepeli Munkásotthon sorsát megpecsételő Lex Munkásotthon után jött a Lex Csepel SC törvény – Németh Szilárd módra álcázva, ráadásul Semjén Zsolttal fűszerezve.  Az „éjszakai settenkedő” Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ugyanis a Budapesti Diákváros megvalósításáról szóló törvényjavaslatot terjesztett be, ragadvány nevéhez méltón éjjel, lopva, alattomban. Elvileg ugyan semmi köze ehhez, de - a Fidesz törvényhozóktól nem szokatlanul - mégis ebben a  jogszabályban pecsételték meg végleg a Csepel SC jövőjét, sorsát is. https://www.parlament.hu/irom41/16226/16226.pdf 

Mivel a fideszes vezetésű csepeli önkormányzatnál nem szokás bírálni a fideszes hatalmat, Borbély Lénárd és a helyi Fidesz  hallgat. Pedig ez a törvény vastagon érinti Csepelt is, mégpedig egy, a címmel semmilyen összefüggésben nem lévő témával. A csepeli sportfejlesztésekről van szó. Idézzük a pontos szöveget:

 (2) A Csepel SC fejlesztési program az Ngtv. szerinti kiemelten közérdekű beruházásnak minősül.

(3) A (2) bekezdés szerinti kiemelten közérdekű beruházás helyszíne a Budapest XXI. kerület belterület 201861/2 és 205805 helyrajzi számú ingatlan.

(4) A (3) bekezdés szerinti ingatlanok tekintetében településrendezési feladatok megvalósítása, végrehajtása érdekében építési, telekalakítási és változtatási tilalom nem alkalmazható.

(5) A (3) bekezdés szerinti ingatlanokra vonatkozó önkormányzati rendeletet a (4) bekezdésben meghatározott eltéréssel kell alkalmazni. Amennyiben önkormányzati rendelet a (4) bekezdésben foglaltakkal ellentétes vagy azzal nem összeegyeztethető előírást tartalmaz, akkor helyette a (4) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni.”

A nem idézett (1) pontban olvasható, hogy a kiemelten közérdekű sportfejlesztés „az érintett állami és önkormányzati szervek, a civil és egyéb szervezetek, valamint a természetes személyek együttműködésével valósul meg.” Szerintünk az SC jövőjéről  előzetesen nem egyeztettek a csepeli polgármesterrel, ezért valószínűleg az idézett mondat már leírásakor sem volt igaz. Arról nem is beszélve, a Fidesz  már ott tart, hogy a párt alelnöke, a kormány államtitkára érdekében fogadtat el a helyi önkormányzati vezetés véleményétől eltérő törvényt.

Az Orbán-rendszer egyre nyíltabban és egyre többször diktál demokráciaellenes döntéseket. Mivel az idézett Semjén-Németh féle törvényjavaslatot elfogadták,  nyugodtan kimondhatjuk:  nincs jelentősége Borbély Lénárd Csepel SC-vel kapcsolatos önálló álláspontjának. Szembe kell nézni a rideg valósággal: Csepel  polgármestere elvesztette ezt a harcot. Németh Szilárd nyert. Sajnos, szerintünk a kerület  vesztett, s még nem tudni, mi lesz a csepeli sporttal. Nincsenek illúzióink...

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116564888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása