CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hollandi úti bújócska - Tábor a napon, tények az árnyékban

2021. augusztus 16. 00:02 - csú

csepeli_napkozis_tabor_1_2021-07.jpg"Ég a napmelegtől a kopár szik sarja..." Sok év kell ahhoz, hogy a Kis-Duna partjáról kivágott dús lombú fák helyére ültetett utódjaik megnőjenek és árnyékot adjanak gyereknek, felnőttnek. Elmúlt az ünnep, de válasz hiányában nem múltak el a kérdések. A csepeli új napközis tábor átadásáról, blogunk az ünnepség után két írást is közölt: 

https://csepeliek.blog.hu/2021/07/09/csepeli_mosolyalbum_csupa_moka_kacagas_de_kik_hianyoznak_a_keprol#more16616496 

https://csepeliek.blog.hu/2021/07/11/elvonult_a_vihar_csepelrol_tiltakozast_tiltakozas_kovet_suket_fulek_a_fideszes_donteshozoknal-_egy_h#more16618410 

Természetesen a hivatalos városvezetői szócső, a Csepeli Hírmondó is letette a magáét. A bájos gyereksereg fotói mellett a beruházás részleteivel túlságosan nem untatta a közönséget, de a cikk mellett megjelentetett „A beruházás háttere” című zöld keretes írásban kimutatták foguk fehérjét. Ehhez van néhány megjegyzésünk:

> a tábor megépítéséről a főváros és a kerület 2017. szeptember 1-én együttműködési megállapodást írt alá. Majdnem négy év kellett a megvalósulásához! 

> kimaradt, hogy a tavaly szeptemberi döntés alapján a tábor területén egy 20x40 méter méretű műfüves pálya is létesült, zömében TAO támogatási keretből, ~ bruttó 40 milliós keretből. A pálya elsősorban a Csepeli Utánpótlás Sport Egyesületé, de a napközisek is használhatják, ha éppen nem foglalt. A beruházás bruttó 1,8 milliárdos összegében ez is szerepel?

> a korábbi dokumentumok (csepel.hu) szerint a

tábor építésére 310 milliót nyert az önkormányzat. A tavaly(!) kezdődött beruházás első ütemére ~ 330 mFt+ ÁFA, a második ütemére ~ 205 M Ft + ÁFA nagyságrendű szerződést kötöttek a kivitelezővel. A szerződés tehát összesen, ÁFÁ-val együtt ~ 668 millió forintot igényelt. A 310 milliós pályázati pénzhez 358 mFt önrészre volt szükség, ehhez képest az idei költségvetésben a polgármester 772 milliót hagyott jóvá. Az önrésszel együtt a beruházásra ~ 1,44 milliárd volt tervezve. Végül a tábor teljes költsége 1,8 milliárd forint, ami a cikkben nem lett megindokolva. Miért nem? Mi volt az oka a túlköltekezésnek? Ki a felelőse? Tartalmazza-e ez az összeg a tábor visszavásárlásának 95,1 milliós költségét? 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7316635194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása