CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hátrányosan érinti a csepeli rászorultakat is az Orbán-kormány őrült lépése

2021. augusztus 18. 00:02 - csú

harosi_helyzet_-2020-05-24-csizek_csaba_3.PNGEz is Csepel - Háros! Az utóbbi években, - mióta a II. Rákóczi Ferenc úton csak lépésben vagy még lassabban lehet közlekedni - a bámészkodó utazók láthatják a kiépülő félben lévő nyomornegyedet Hároson. A hivatalok szűklátókörűsége szerint, ők bizonyára nincsenek is! A valóságban meg ezerszámra vannak! Nincs pénzük, vizük, villanyuk, csatornájuk, útjuk és engedéllyel épült házuk. Van viszont gyerekük, feleségük, és valós betegségük. Gyerekeik a csepeli jóemberek szánalmából, áldozatkészségéből, és adakozásaiból élnek. Civil szervezetek, iskolák próbálják az elesetteket felkarolni. A Norvég alap vitatott 4 milliárdos része ezeknek a szervezeteknek, ezeknek az embereknek adott segítséget

Norvég alap. Mint tudjuk 77 milliárd ugrott! Ezt az arrogáns magyar politikának és a telhetetlen fideszes elitnek köszönheti a magyar nép. Persze a népből is csak a legszegényebbek, a legrászorultabbak, és a legbetegebbek jártak ezzel nagyon rosszul.

A norvégok pénze nagyrészt hazánk elesettjeinek, rászorulóinak segítését szolgálta volna. Az Orbán-kormány azért rúgta ki a norvégokat, mert nem voltak hajlandóak az általuk adott 77 milliárdból, 4 milliárdot is átengedni a kormány által befolyásolt alapítványoknak. A gőgjüktől és önteltségüktől eltelt emberek úgy gondolták, ha ezt a négymilliárdot ki akarja venni a kezükből (zsebükből) Norvégia, akkor vigyék az egészet a fenébe, nem kell a pénzük.

Az elmúlt évtizedben megtollasodott fideszesek könnyen gondolhatták így. A várbeli királyság és a kerületi kiskirályságok irodáiból, a luxusautók süppedő üléseiből, a kastélyaik, házaik kényelméből

nem volt nehéz flegmán így dönteni. Nem látják, hogy az országtól ellökött 4 milliárd mögött betegek, éhező, neveletlen kisgyerekek, emberséges tanítók, orvosok, és papok állnak. A hatalmasok terminológiája szerint valószínű, hogy a szegények a nemzetnek terhet jelentenek. Mert, hangoztatták: akinek semmije nincs, az annyit is ér!

A csepeli rászorultakat is hátrányosan érinti, hogy végleg megszűnt a norvég alap! Az utóbbi években, - mióta a II. Rákóczi Ferenc úton csak lépésbe vagy még lassabban lehet közlekedni - a bámészkodó utazók láthatják a kiépülő félben lévő nyomornegyedet Hároson. Az oda betelepült kül- és belföldi szegények nem csak a választási listákon, de a kerületi nyilvántartásban se nagyon szerepelnek. A hivatalok szűklátókörűsége szerint, ők bizonyára nincsenek is! A valóságban meg ezerszámra vannak! Nincs pénzük, vizük, villanyuk, csatornájuk, útjuk és engedéllyel épült házuk. Van viszont gyerekük, feleségük, látens és valós betegségük.

Ezek a szegények olyanok, akik maguk fizikai ellátásán kívül másra alig képesek. Gyerekeik a csepeli jóemberek szánalmából, áldozatkészségéből, és adakozásaiból élnek. Civil szervezetek, iskolák próbálják az elesetteket felkarolni, tanítani, támogatni. Nem csak karitatív jóságuk miatt, hanem azért is, mert tudják, hogy az elhanyagolt leszakadó embercsoportok önpusztító életvitele az egyre tágabb környezetükre is kiterjedhet!

A Norvég alap vitatott 4 milliárdos része ezeknek a szervezeteknek, ezeknek az embereknek adott segítséget, amivel aztán olyan társadalmi konfliktus próbáltak megelőzni, amit nemzedékek se tudnak kezelni, és felszámolni.

A várban székelő Orbán kormány nagyurai (Németh Szilárd tevőleges közreműködésével) gőgösen lemondtak ennek a segítségnek a bejöveteléről! Bizonyára számukra semmit sem számít, ha a rendszerük kárvallottjai tovább szegényednek, züllenek. Nekik csak az számít, hogy a jövő évi választást is megnyerjék, és zavartalanul folytathassák nép és Európa ellenes tevékenységüket. Ha ehhez az kell, hogy kilökjék innen azokat akik a társadalmi leszakadás ellen küzdenek, akkor megteszik. Láttuk, kilökték tanítómesterüket és mentorukat Soros Györgyöt az egyetemével, alapítványaival, és pénzével együtt! Most a Norvég pénznek mondtak ágyőt! És már pedzegetik, hogy „megvagyunk mi az Európai Unió pénze nélkül is”!

Hát ez óriási csúsztatás, amit a Fidesz folyamatosan terjeszt. Mert mi magyar emberek „nem vagyunk meg” a támogatások nélkül! Szükségünk van a szolidaritásra, a jóindulatra, és a finanszírozó összegekre a mielőbbi felzárkózáshoz. Igaz, vannak néhányan ebben az országban, akik már annyira vagyonosak, annyira elrugaszkodottak, hogy nincs szükségük pénzre, észre, és főleg kritikára. Igaz, hogy ez nem a szociológia, de lehet, hogy a kriminalisztika hatásköre.

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6016651018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása