CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli előválasztásról a csepeli hivatalos média egy szót sem szól

2021. augusztus 30. 00:02 - csú

elovalasztas_komjathy_imre_es_dr_szabo_szabolcs_-2021-_augusztus.PNGVárhatóan Komjáthi Imre (MSZP) és dr. Szabó Szabolcs (Momentum) között lehet majd dönteni ősszel a csepeli  ellenzéki előválasztáson. Egymással versenyeznek, de a közös célokért készek az együttműködésre. A győztes jövő tavasszal mérkőzik meg a Fidesz jelöltjével a Csepelt és Soroksárt magába foglaló 17-es evk országgyűlési mandátumáért

Több tízmillió forint közpénzt költenek a csepeli fideszes városvezetők a valójában saját szócsőként használt, önkormányzatinak nevezett, de több mint tíz éve kisajátított fórumok működtetésére. A fontos, sokakat érdeklő és érintő helyi és országos közéleti eseményekről tudomást sem akarnak venni.

Attól, persze, hogy a csepel.hu vagy a Csepeli Hírmondó eddig nem közölt egyetlen hírt sem  a kerületben is elindult ellenzéki előválasztás jelölteket állító aláírásgyűjtési akciójáról, attól még az ország, illetve a kerület társadalmi, politikai közéletének fontos állomásáról van szó.

Miként sokak előtt ismert, 2022-ben országgyűlési képviselő választások lesznek, s az ellenzék erői (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és a Párbeszéd közösségei) úgy határoztak, együtt indulnak, s a jelölteket előválasztáson választják ki.

Augusztus 23-tól kezdődött a nyilvántartásba vett jelöltek (miniszterelnök- és képviselőjelöltek) aláírásgyűjtési akciója, s két hétig, szeptember 6-ig tart. Az ország 106 választókerületében 13 jelölő szervezet 7 miniszterelnök-jelölt és 265 képviselő jelölt méretteti meg magát a helyi választók körében. 

Miniszterelnök-jelöltek:

Dobrev Klára, dr. (DK); Ecsenyi Áron (LA75); Fekete-Győr András (Momentum); Jakab Péter (Jobbik); Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP); Márky-Zay Péter (MMM); Pálinkás József, dr. (UVNP).

A 17-es számú, Csepel-Soroksár választókerületben induló képviselő jelöltek: Komjáthi Imre (MSZP); Szabó Szabolcs (Momentum)

Az ajánlások gyűjtésének befejezése után a miniszterelnököt és a képviselőket a szeptember 18-26 között megtartásra kerülő előválasztás első fordulójában választják ki, azonban a miniszterelnök-jelöltek esetében a végleges döntés két fordulóban történik. A másodikra október 4-10 között kerül sor. 

Blogunk figyelemmel kíséri az előválasztás egyes fordulóinak alakulását, és a fejleményekről tájékoztatjuk olvasóinkat. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116673860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása