CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csúnya vége lesz? Mit mondott Csepelen Leskó néni a Rákóczi 5-ben?

2021. szeptember 07. 00:02 - csú

nyugdijas_aggodas_aggodo_nyugdij.jpgHatékonyabb lett a termelés, és sajnos embertelen lett a kizsákmányolás is! Hazánkban, - az európai tendenciákkal ellentétben - a megtermelt sok pénz nem a dolgozóknál csapódik le, hanem a fideszes elitnél válik kincsképzővé. Az Orbán-rendszerhez közelálló vállalkozók, és politikusok háza, (kastélya, hajója, repülője nője) tájékán lehet üstökön csípni. Ilyen gazdagok itt még sose voltak! De, ilyen szegények, és ilyen kiszolgáltatottak se!

A kormányközeli hírműsorok megkezdték a lakosság hangulati felkészítését az újabb áremelésekre. Hallani, hogy a zord időjárásra, és a szállítási nehézségekre hivatkozva az elkövetkező időszakban jelentős áremelkedések várhatók Magyarországon. A búza ára minimum 30%-al emelkedett már eddig, és az agrárkamara vezetőjének elmondása szerint a húsnál viszont 70%-os áremelkedést tart indokoltnak!

A hatvanas, hetvenes években a II. Rákóczi Ferenc ötben lakó szomszédomnak, Leskó néninek a gyakori mondása jut ezekről eszembe: „szar a pénz”!

Leskó néni azért panaszkodott, mert akkoriban egy százas nem volt már elég a család hétvégi bevásárláshoz. Most ugyanezt mondhatjuk a tízezerről!

Az Orbán-rendszerben is látják, hogy iszonyatos baj van kibontakozóban. A jegybank fideszes elnöke, (aki nagyban felelős a határtalanná váló inflációért) a fideszes minisztert, (sőt, mostanában már a miniszterelnököt is) egyre bátrabban hibáztatja az ország tarthatatlan pénzügyi helyzetéért, az elszabaduló-félben lévő inflációért. Az igazság meg az, hogy az okozott bajért, nem az egyik, vagy a másik, hanem egyetemlegesen felelősek. Ők, és a „133 bátor ember”.

Az infláció elszabadulásának alapjait a 2010-es kormányra kerülésükkor megkezdték Orbánék. A bankok megsarcolása, csak látszatra volt emberkímélő, a valóságban azok teljes mértékben az ügyfelek kizsebelését jelentették. A rezsicsökkentés mítosza sem ember- és kiadáskímélő, hanem szemfényvesztés volt. Az idén megtapasztalhattuk a legújabb „barba-trükkött” látva, hogy  a faáruk némelyike 300%-os drágulást is produkáltak. Könnyű belátni, hogy a legalapvetőbb élelmiszernek a búzának a 30%-os, és a húsnak 70%-os drágulása milyen mértékű kiadásnövekedést fog okozni a bérből és fizetésből, és a nyugdíjakból élők számláiban. Nem kell jóstehetség, hogy belássuk: míg az építőiparban észlelhető infláció újra családok százait, ezreit fogja a végletes eladósodásba kergetni, addig az élelmiszer árrobbanás az éhezők, és alultápláltak tízezreit fogja maga után hozni. Az infláció ugyanis a szegények, vagy az alsó középosztály rétegeit löki leghamarabb a végzetes eladósodás, majd az anyagi összeomlás sírjának szélére. Azokat, akiket 2010 körül azzal hitegettek: „senkit nem hagyunk az út szélén”! Pontosítsunk: nem azokat, - mert őket már „fedi szemfedél” - hanem az utódjaikat. Azokat, akik a korábbi, - ennél lényegesen kisebb bajt - valahogy még túl tudták élni. Most ők lettek a sorosok, ők kerülnek a tönk szélére.

Érzékelve a bajt a kormány hangulatjavítónak szánt intézkedéseket mérlegel: egyeseknek elengedni ígéri az adót, némi bér, és minimálbéremelést lebegtet, nyugdíjprémium lehetőségével ín csiklandoztat. Ezek az intézkedések első ránézésre jelentősek, de a kiszabaduló, és elszálló infláció hatására, a dolgozói rétegeknek szinte semmit se fog érni.

A hetvenes években a dolgozók 3-4 ezer forintot kerestek, most 3-4 százezer forintot mondanak a statisztikában. A matematika szabálya szerint, mivel százszoros a pénzromlás és a százszoros az áremelkedés, nem történt semmi! A rendszerváltás csak a milliárdos dúsgazdagok tobzódását hozta változásként. Pedig azért ennél jelentősebb a változás, és igen sokat fejlődött a világ, sokat fejlődött az ország.

Hatékonyabb lett a termelés, és sajnos embertelen lett a kizsákmányolás is! Hazánkban, - az európai tendenciákkal ellentétben - a megtermelt sok pénz nem a dolgozóknál csapódik le, hanem a fideszes elitnél válik kincsképzővé. Az Orbán-rendszerhez közelálló vállalkozók, és politikusok háza, (kastélya, hajója, repülője nője) tájékán lehet üstökön csípni. Ilyen gazdagok itt még sose voltak! De, ilyen szegények, és ilyen kiszolgáltatottak se!

Az emberiség történetében eddig minden szemfényvesztő propaganda hamisságára rájött a nép. Hol előbb, hol később. De mindenhol csúnya vége lett!

Forrás: HORVÁTH GYULA közösségi oldalán az Előkészítő propaganda című bejegyzés

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4716672410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása