CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Komppal komponált tortúra a kormánytól a csepeliek és a soroksáriak ellen?

2021. szeptember 08. 00:02 - csú

soroksari_komp.PNGA komp felújítása ott tart,  ahol a part szakad. Lehet, hogy a kormányzati illetékesek Csepel fideszes polgármesterével együtt azt várják, hogy a kormány által 2016-ban(!) megígért gyalogos- és kerékpáros híd Csepel és a Molnár-sziget között végre megépüljön...Mi még emlékszünk az ígéretre, de mi van az ígérgetőkkel?

Több hírportál is tudósított az MSZP politikusok csepeli sajtótájékoztatójáról, amelyen a Csepel-Soroksár között járó komp felújítását kérték a kormánytól. Elmondták, a komp már 1984 óta felújítás nélkül üzemel, de „mostanra már elengedhetetlenné vált rendbehozatala”, miközben a BKK által működtetett komp semmilyen kormányzati támogatást nem kap. https://168.hu/itthon/komjathi-imre-ki-kell-mondanunk-a-fidesz-kormany-megszegi-az-eskujet-210237  

A hirklikk.hu augusztus 11-i és 17-i, részletesebb tudósításából az is kiderült, hogy az ország 34 kompja közül ez az egyetlen, amely egy „fillér támogatást sem kapott”. Miért?

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese szerint Tóth Péter államtitkár a pályázat elbírálása során állítólag azt mondta, hogy „fentről úgyis le fogják húzni”. Azért, mert fővárosi? - kérdezték a politikusok, majd hozzátették: az itt élő csepeli, soroksári emberek helyi közlekedését lehetetlenítheti el a komp esetleges leállása.

Takács Krisztián csepeli MSZP-s önkormányzati képviselő hozzátette: „a csepeli polgármestert is fel fogják szólítani az emberek nevében a cselekvésre”. https://hirklikk.hu/kozelet/csepeli-komp-meg-kell-allitani-a-fideszes-bosszuallast/385430/  

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a csepel.hu, az önkormányzat hivatalos honlapja, rossz szokásához híven, nem adott semmilyen hírt a sajtótájékoztatóról. Bár lehet, hogy Borbély Lénárddal együtt azt várják, hogy a kormány által 2016-ban(!) megígért gyalogos- és kerékpáros híd Csepel és a Molnár-sziget között végre megépüljön. https://budapest.hu/Lapok/2017/del-budapesti-kerekparosbarat-fejlesztesek.aspx Nem kellene, várakozás helyett, inkább tenni valamit az ügyben?

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9016662736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása