CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A nagyzás, az urizálás teteje és még valami Csepelen a kegyelet leple alatt

2021. szeptember 15. 00:02 - csú

csepeli_pohi_felulrol_kerdojellel_3.pngA Szent Imre tér mai urai már a fellegekben járnak,  és onnan néznek le a csepeliekre? Immár külügyet is szerveznek maguknak. (Csak elvbarátuk, Szijjártó külügyminiszter meg ne tudja!) Egyelőre szerényen  beérik a külügyi csoporttal, de mi lehet még abból, ha újabb szárnyakat adnak vágyaiknak, az urizálásnak? 

Borbély Lénárd polgármester nevében ‑ a nagy valószínűséggel a pandémia miatti vészhelyzetben létrehozott új szervezete - az úgynevezett „protokoll, külügyi és kulturális csoport” meghívót küldött a képviselő-testület tagjainak a csepeli Popieluszko utcában tartandó megemlékezésre.

 A gyanútlan szemlélő nem is érti, hogy erre a rendezvényre mi szükség van? Nem utolsó sorban azért, mert Popieluszkónak semmi köze Csepelhez, de azért is, mert a testületi tagok nagy többségének semmi köze egy letűnt erőszakszervezet lengyel pappal szemben elkövetett gaztetthez...

A baj nem ezzel van! A baj azzal van, ha egy rendezvényt, egy példamutató emberi áldozatvállalást  a politikai haszonszerzés céljára használnak. Az ember életét a diktatúrák, és az illiberális rendszerek egyaránt arra késztetik, hogy minimum lojálisak legyenek azokhoz a normákhoz, amit eléje imádandó (de legalább tisztelendő) célként állítanak. Popieluszko elhivatottsága és hitéért történő önfeláldozása, mártírrá válása minden emberi érték szerint becsülendő cselekmény. Ferenc pápa minapi budapesti üzenetében is a vezetői szerénység, és az emberi értékek által vezérelt elkötelezettség, ha kell áldozatvállalás volt a mondanivaló egyik központi gondolata.

A kerület fideszes vezetői Popieluszkót saját politikájuk szolgálatába állították. Propaganda hadjáratuk, arra irányul, hogy párhuzamot állítsanak a lengyel pap üldözői, és gyilkosai és a Fidesz ellenfelei között. Erőltetett logikájuk szerint

mindenki „komcsi”, aki nem fideszes! Arra utalnak, hogy „komcsik” voltak a Németh-Borbély tandemet megelőző kerületi vezetők mind! A „komcsizás”, és a „libernyákozás” egy tartalom nélküli gyűlöletkeltő szlogen, ami csak a Fidesz haszonélvezőinek köre által alkalmazott, propaganda terminológia.

Ennek szajkózásával, és tematizálásával kívánják elérni, hogy az állampolgárok ne figyeljenek oda, ne vegyék észre urizálásaikat, és azt hogy ellopják tőlük az élhető jövőt. Nacionalista ideológiájukkal kettészakítják a nemzetet, és semmissé teszik az egyenlőség és a szabadság eszmeiségét.  Udvari szócsöveik (CSH, cspel.info) segítségével telihazudják a kerületet. Előszeretettel értekeznek arról, hogy az elődök („komcsik, libsik”) loptak. A tény meg az, hogy ez az ő /Fidesz/ bűnük...

A hitében erős, azért az életét áldozó puritán népszolga, az egyszerű pap és nagyszerű ember mártíromságának Csepelen keltett kultusza köszönőviszonyban sincs az itteni hatalmasok értékrendjével! A hitéért, és az igazságért végsőkig küzdő mártír és a csepeli vezetői viselkedés olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől!  Ez a rendezvény velejéig hamis! Ennek ugyanis csak a vezetői személyi kultusz erősítéséhez, a magamutogatáshoz, az emberek átveréséhez, az egyenlőség maradékának elrablásához, a vezetői urizálás gyakorlatához van köze, és semmi köze Popieluszkóhoz!

Popieluszko bizonyára „forog a sírjában”. Elképedve és undorral láthatja, hogy nevét, küzdelmét és mártíromságát hogyan forgatják ki azok a magukról megfeledkezett kivagyiak, akiknek a hatalom görcsös igenlésén kívül, semmi és senki nem szent a világon!

Forrás: HORVÁTH GYULA közösségi oldalának a Nagyzás teteje című posztja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5516688642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása