CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gulyás Erika méltányossági kérelme peteérés ügyében Novák Katalinhoz

2021. október 05. 00:01 - csú

terhessegi_vizsgalat.jpg Tisztelt Államtitkár Asszony!

Az állam alkalmazásában álló munkavállalók nevében azzal a kéréssel fordulok Önhöz és az ügyben illetékes vezetőkhöz, kollégáikhoz, tájékoztassák 45 év alatti női munkatársaikat, hogy amennyiben az elmúlt négy napban nem sikerült teherbe esniük, sajnos lemaradtak a nagy lehetőségről, amit az NNOK (úgyis mint Nagy Nemzeti Osztogató Kormány) felkínált nekik az szja visszatérítés tárgyában. Az adóhivatal honlapján megtekintésre ajánlom azt a bejegyzést, amely pontosítja Novák Katalin miniszter asszony bejelentését, hogy tudniillik az élhet a lehetőséggel, aki az idén december 31-ig 12 hetes terhességet tud igazolni.

A mostani szabály a családi adókedvezménynél is érvényesített 91 napban határozza meg a lehetőség igénybevételének végső határát, ami sajnos a hétvégén lejárt. Egyben azonban jelzem, sokan méltányossági kérelmet készülnek benyújtani, mert az elmúlt napokban erősen próbálkoztak hozzájárulni a Nemzet gyarapításához, de sajnos a peteérésük más periódusra esik, ezért nem tudták teljesíteni honleányi kötelességüket. A nevükben is kérem tehát, hogy

az idén befizetett szja visszatérítése vonatkozzon azokra is, akik az év hátralévő részében heti 4 alkalommal igazoltan élnek szexuális életet párjukkal, kifejezetten teherbeesés céljából.

Másrészt ugyanakkor felhívom a figyelmüket arra is, lépjenek fel kellő szigorral a csalókkal szemben, mert ha érvényesíteni akarják az elvet, hogy az kap szja visszatérítést, akinek jár a családi adókedvezmény, erre pedig az jogosult, akinek jár családi pótlék, akkor a körből mindenképpen ki kell zárni azokat, akiknek átmenetileg szüneteltetik a családi pótlék kifizetését, mert a gyerekük 20 napot igazolatlanul hiányzott az óvodából, vagy 50 órát az iskolából. A Tisztelt Hivatal döntését megkönnyíti, hogy ezekben a családokban elvétve van szja termelő jövedelem. Az ő szavazataikat majd más módszerekkel veszi meg a kormány.

Üdvözlettel: G.E.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4016708122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása