CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ne dicsérgesd, inkább adjál neki jutalmat…!

2021. november 03. 00:02 - csú

borbely_lenard_es_alexanrea_lufi_lufival.PNG"...ezt a közel tízmillió forintot hasznosabb lett volna kiosztani a munkában derekasan helytállók számára. Akkor ők is, mi is úgy éreztük volna, hogy ez a pénz jó helyre, a járvány leküzdésében jeleskedőknek ment. Még véletlenül sem jutott volna senkinek az eszébe, hogy ez elsősorban Borbély Lénárd magamutogatását szolgálja!"

Még a hetvenes évek végén történt munkahelyemen a Csepeli Egyedi Gépgyárban. Termelési értekezletre gyülekezett a vállalat összes vezetője. Amikor megérkezett Muhari József igazgató azonnal mindenki hallatára elkezdte Dicsérni a GYEGO vezetőt. Peszlen Ferenc személyzeti vezető meg odaszólt neki: Ha tényleg olyan jól dolgozott, ne dícsérgesd itt, hanem adjál neki jutalmat, meg béremelést!

Ez a történet azért jutott eszembe, mert minden elismerésem a Covid-járvány időszakában tevékenykedő egészségügyiseké. Sajnos úgy hallom, hogy azokat a járandóságaikat (túlórapénz, lecsúsztatás, pihenőnap stb),  amit korábban megígértek nekik nem nagyon kapják meg. Bizonyára azért, mert nincs rá pénz!

A csepeli polgármester facebook oldalán meg látom, hogy nagyszabású és látványos ünnepséget rendeztek az itteni  egészségügyiseknek. Köszöntésre, egy 500 négyzetméteres egész falat befedő

plakátot feszítettek a 10 emeletes ház homlokzatára.

2014-ben amikor magam is polgármester-jelölt voltam mi is kiraktunk (ennél jóval kisebb) plakátot, ezért tudom, hogy akkor 17.000Ftvolt négyzetméterenként. Ezt növelte még a kihelyezés költsége.

Számításom szerint ezt a közel tízmillió forintot hasznosabb lett volna kiosztani a munkában derekasan helytállók számára. Akkor ők is, mi is úgy éreztük volna, hogy ez a pénz jó helyre, a járvány leküzdésében jeleskedőknek ment. Még véletlenül sem jutott volna senkinek az eszébe, hogy ez elsősorban Borbély Lénárd magamutogatását szolgálja!

Horváth Gyula

Forrás: A szerző közösségi oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616697394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása