CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyúrják a közvéleményt

2021. november 05. 00:01 - csú

kover_laszslo_a_fejet_vakarja_hvg-2020_1.jpgKövér László vajon tudja még, hogy mikor, mit kell énekelnie Orbán kottájából?

Nem gondoljuk, hogy a kormány sasszéit látva az ellenzéknek könnyedén túl kellene tennie magát az ország uniós tagságának jövőjén. Nem csak az Európai Parlament politikai nyomása miatt, amely nyíltan háborúzik a Bizottsággal a lengyel és magyar ügyekben - ugyanezt teszi viszont a magyar és a lengyel kormány. Hanem, mert beindult a kormányzati agymosás: a nemzet túlságosan Unió-párti ahhoz, hogy a nyílt szakítást a hatalom a választások előtt vállalni merje.

Ehelyett a kormányfő Karl Poppert és a nyílt társadalom eszméjét ócsárolja, a nyugati civilizáció elvesztett küldetéstudatáról elmélkedik, mint tette múlt csütörtökön Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium évnyitóján. Zavaros beszéd volt, egyszerre kéri számon a küldetéstudatot és a demokráciaexport afganisztáni csődjét. Hanem Kövér László házelnök

 a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházi vendégei előtt a Házban azt mondta: "A magyarság a történelemben mindig is küldetésének érezte, hogy híd legyen Kelet és Nyugat között". Már azt gondoltuk, hogy az uniós tagság után a kompországgal együtt a történelmi emlékek közé tehetjük a "hídszerepet" is. Tévedtünk.

Gyúrják a közvéleményt, csak sikerül néhány százalékkal leolvasztani a magyar uniós tábort az EU-barát nyilatkozatokkal (Orbán Kötcsén), altatni az ellenzéket, miközben a kormányfő egy pillanatra sem mondott le legfőbb álmáról, az EU és Oroszország közötti, Varsótól Rómáig húzódó, jobboldali geopolitikai folyosóról. A tömbről, amely sikerre vihetné a jobboldali forradalom uniós hatalomátvételét. Ez a küldetés, amelynek rabja a miniszterelnök.

Közben figyeljünk Boris Johnson brit miniszterelnökre is, aki 9/11 évfordulóján annyit írt az amerikai elnöknek: "a terrortámadások elkövetői a szabad emberek nyitott társadalomba vetett hitét próbálták lerombolni, de nem sikerült megingatniuk a szabadságba és a demokráciába vetett hitünket, nem sikerült elérniük, hogy feladjuk az általunk vallott értékeket."

Most akkor, hogyan is állunk a magyarok küldetéstudatával?

Forrás: Friss Róbert (a Népszava főszerkesztője)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2016687752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása