CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

40-0 - Mit szólna ehhez Puskás Öcsi?

2021. november 09. 00:01 - csú

foci_narancssargaban.pngAz Újpest és a Felcsút SE néven, a Puskás Akadémia tízéveseinek mérkőzéséről hazatérő újpesti középcsatártól édesapja nyilván megkérdezte: hány gólt rúgtál, kisfiam? 15-öt, hangozhatott a válasz. És mennyi volt az eredmény? 40-0-ra győztünk.

 Nem nyomdahiba. Ez volt az eredmény. A Népszava Puskás kikérné magának című írása nagy segítségünk volt a részletek megismerésében. Igaz, ma már nehéz lenne tájékozódni, ugyanis a felcsúti fiatalok rossz szereplései miatt a futballszövetség egységesen törölte az adatbankból az eredményeket.

 Az Akadémia 11 éveseinek eredményei közül több sem volt sokkal kedvezőbb: 1-24, 3-8, 7-14, csak néhány a korábbiak közül.

A cikk szerint, a kormányfő által 2006-ban alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány az első kilenc év alatt 32 milliárdos támogatást kapott, jórészt a hazai vállalatoktól, amelyek társasági adójuk egy részét nem az állam-, hanem a felcsúti kasszába fizették be, és a

beszámolójuk szerint a felcsúti alapítvány a 2020-as évet a nehéz külső körülmények ellenére is 4,2 milliárd forintos nettó bevétellel és 472,9 millió forintos adózott eredménnyel zárta.

Nem nehéz kitalálni, mit szólna mindezekhez Puskás Öcsi. Az azonban fontos lenne, ha a nagy titkolózás ellenére a futballt közismerten imádó Orbán Viktorhoz is eljutnának a gondosan eltitkolt eredmények, és véget vetne az elképesztő pazarlásnak, a szakmai hozzá nem értésnek, valamint Puskás Öcsi emléke ilyen mértékű megsértésének.

Lányi András (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1316740060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása