CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kétszeres leleplezés a Csepeli Bartók-versenyen: előadta Németh Szilárd és Borbély Lénárd

2021. november 12. 00:02 - csú

bartok_bela_mellszobra_szoboravatas_nsz_fb_oldal_a_fasang_arpad_zeneiskolaban_nemeth_szilarddal.PNGBartók szobra a baloldalon, Németh Szilárd árnyékában. A honvédelmi államtitkár  szerint a Kozma István Magyar Birkózó Alapítvány kezdeményezte a mellszobor felállítását, s az általa közölt kép tanúsága szerint rajta kívül lánya, továbbá Szentkirályi Aladár igazgató és  lánya Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, valamint a szobrászművész vett részt a  leleplezésben.

Bartók Béla bronzból készült mellszobrát avatták fel nem rég a Csepeli Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában.

Lelkes Márk szobrászművész alkotásának leleplezéséről Csepel polgármestere Borbély Lénárd és Németh Szilárd államtitkár  külön-külön, egymással versengve, saját közösségi oldalán adott tájékoztatást.

Az fb-bejegyzésében azonban egyik versenyző politikus sem említette meg a másikat. A gordiuszi csomót elvágva a legpraktikusabban a kerületi lakájmédia kezelte a helyi Bartók-versenyt: a papagájkommandó hosszú időn át semmilyen hírt nem adott az eseményről.

A két fideszes potentát fb oldalán készült képek fölött közölt szövegből viszont az is kiolvasható, hogy

nemcsak egymástól elszigetelten írtak az eseményről, hanem ráadásul külön-külön leplezték le a világhírű magyar zeneszerző mellszobrát.

Németh Szilárd szerint a Kozma István Magyar Birkózó Alapítvány kezdeményezte a mellszobor felállítását, s az általa közölt kép tanúsága szerint rajta kívül lánya, továbbá Szentkirályi Aladár igazgató és lánya Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, valamint a szobrászművész vett rész a közös leleplezésben.

Borbély Lénárd képén viszont csak ő és a szobrászművész látható. Így sajátította ki az egymással hatalmi harcot vívó két fideszes Bartók Béla első csepeli mellszobrának felavatását, s tette ezzel saját, önfényező kampánya részévé az ünnepséget. A hatalomért vívott harc könyörtelen, s a két vezető egyike sem képes kilépni saját árnyékából. Még akkor sem, ha ez a harc  - mint most is – komédiába, kabaréba fullad.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5716740950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása