CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a volt Csepel Művekkel? Hallgatás és halogatás…

2021. december 01. 00:02 - csú

csepel_muvek-4_8.PNGÖnkormányzati eszközökkel és lehetőségekkel ténylegesen is segíteni kell az itt működő vállalkozások fejlődését. Például be kellene tartani a Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesületével korábban kötött megállapodásokat, a kormányígéretekről nem is beszélve.

 

> A „Csepel Művek” a kilencvenes években gyakorlatilag megszűnt, ma egy, a jogszabályoknak nem egészen megfelelő ipari park van a régi kerítés mögött, több száz önálló, címmel is rendelkező céggel, jóval kevesebb tulajdonossal.

A volt „Csepel Művek” területén 1892-ben  létrejött gyárváros ipartörténeti és várostörténeti jelentőségű emlékének megőrzése feladata a 2002-ben létrejött Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesületének, erkölcsi kötelessége viszont kerületi önkormányzatnak, az egész kerületnek, amely a fejlődését nagyrészt a gyáróriásnak köszönheti.  

> A gyártelep területe, a

tagadhatatlan pozitív változások ellenére, az eltelt 10 évben nem sokat változott, régi rossz állapotú utak, sok elhanyagolt gyárépület jellemzi ma is a ~ 200 hektáros ipartelepet. Mégis, ma is 7-8 ezer embernek ad munkát, sok milliárd forint iparűzési- és építményadóval járul hozzá a kerület éves költségvetéséhez.

Nem csak nyugdíjas találkozók megszervezésére van tehát szükség, hanem önkormányzati eszközökkel és lehetőségekkel ténylegesen is segíteni kell a terület, az ott működő vállalkozások fejlődését. Például be kellene tartani a Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesületével korábban kötött megállapodásokat, a kormányígéretekről nem is beszélve.

 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1816631612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása