CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Esztelen pénzszórás Csepelen a mamelukok etetésével?

2021. december 07. 00:02 - csú

jedlik_latvanyterv_nsz_fb_oldalarol_2021-10-02_1.jpgAz ügy kiinduló pontja, hogy a Jedlikben tanult Németh Szilárd. A mai fideszes szokásrend alapján pedig a „nagyembereknek” joguk van „jutalmazni” (büntetni is) azt a közösséget, (falut, iskolát, sportklubot), amelyik az ő  naggyá tételében közreműködött. Csepelen ez a „hála” - a rezsibiztos termetes egyénisége képében - a Jedlik Gimnáziumra esett.  Ami a tény: a diákok a Táncsics utca helyett Csillagtelepre járnak. Ki tudja meddig...

Egy látványterven kívül más, kézzel fogható dolog, nem látható a Jedlik gimi jövőjéből. Kemény véleményt tett közzé saját fb-oldalán nemrég Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője. A politikus a Jedlik Ányos Gimnázium felújítása, átépítése körüli állapotokról mondta el markáns gondolatait, amit most az alábbiakban ismertetünk. Horváth Gyula többek között ezt írja:

„Elk*rtuk. Természetesen nem a propagandafilmmel akarok foglalkozni, - mert az minősíti önmagát - hanem ennek az obszcén kifejezésnek a valódi, kerületi hatásaival. Itt van nekünk mindjárt a Jedlik Ányos Gimnázium ügye.Nehezen található a kurzusfilm címében alkalmazott szónál plasztikusabb kifejezés azokra a folyamatokra, amik ott már évek óta zajlanak.

Tudvalévő, hogy az ügy kiinduló pontja: ebben az iskolában tanult Németh Szilárd. A mai fideszes szokásrend alapján pedig a „nagyembereknek” joguk van „jutalmazni” (büntetni is) azt a közösséget, (falut, iskolát, sportkört, stb.) amelyik az ő /vélt/ naggyá tételében közreműködött. Csepelen ez a „hála” - Németh Szilárd termetes egyénisége képében - a Jedlik Gimnáziumra esett.

Hogy kibírja-e. kétséges! 

A csepeli Jedlik Gimnáziumból három éve (úgymond) ideiglenes helyre kiköltöztették az iskolát. Az épület azóta kihalt, a Városgazda felvonulási és gyakorlatozási terepe. Az elűzött diákok helye

a cég számára vált „rezsihordozóvá”. Itt gyakorolják, - több más helyszínnel együtt - a  lázas munka látszatát keltő trükköket, amit közpénzből készségesen finanszíroznak. A botrányossá vált csepeli gimnázium-felújítást az állam, az eddigi 5 helyett, 16 milliárddal próbálja kimozdítani a Németh és Borbély okozta kátyúból.

A felújítás, korszerűsítés hasznos dolog! Ezt minden józanul gondolkodó képviselő meg tudná szavazni. Az esztelen pénzszórás, a mamelukok etetése  viszont elfogadhatatlan! Pedig itt, erős a gyanú rá, hogy ez történik! Mert mi másért kéne például egy felekezetek feletti állami/ önkormányzati középiskolában kápolna és más oda nem szükséges dolog?

A képviselőknek kiadott írásos előterjesztés is érthetetlen!  Az említett testületi előterjesztés úgy íródott, olyan bikkfanyelven fogalmazták, mintha a célja nem a gondolatok és szándékok megértetése, hanem éppen azok elfedése lenne. Jogosan merül fel ugyanis a kérdés: miért is kellet már három éve bezárni és kiüríteni az iskolát, ha ezalatt az idő alatt nem csináltak az ég-világon semmit. A válasz elmarad!

…..

Joggal gondolhatják az érintettek, hogy a Jedlik körül keltett zűrzavarban egy újabb (Németh-Borbély) trükk, a csepeliek átverése  rejlik!...”

Forrás: Horváth Gyula Elk*rtuk. című fb-bejegyzésének több részlete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1816743020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása