CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Milliárdos kirakattal takarják el a csepeli egészségügy betegségeit?

2021. december 08. 00:02 - csú

sztk-ok-777_10.PNGArról nem nyilatkozott sem Borbély Lénárd, sem Németh Szilárd, hogy milyen az intézmény egészének, benne a háziorvosi ellátásnak a helyzete, az ott dolgozó orvosok, asszisztensek, ápolónők mennyire elégedettek megbecsülésükkel, illetve milyen visszajelzések vannak a csepeli lakosok részéről munkájukkal kapcsolatban. Arról sem szóltak, hogy a „folyamatban” lévő volt csepeli szülőotthon felújítása, amelyről csak beszélnek, beszélnek és beszélnek, még mindig csak a tervezésnél tart, két évvel a fejlesztés első bejelentése után. 

Borbély Lénárd polgármester azt állította az Ábel Attila alpolgármester által kézben tartott kerületi lakájmédiában (elsőként a CSH-ban), hogy „...az Egészséges Budapest Program keretében – az önkormányzat hozzájárulásával együtt –, csaknem négymilliárd forintot költünk a csepeli egészségügy fejlesztésére.” A csepel.hu-ban már azt is hozzátette, hogy 2019-től.

A mostanában – ebből az összegből –, megvásárolt eszközöket, mivel Németh Szilárd is részesülni akart a dicsőségből, együtt adták át, egy sajtótájékoztató keretében a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat vezetőjének.

A sajtótájékoztatóról tudósító újságok egy része szerint

„Csepel 3,5 milliárd forinthoz jut az Egészséges Budapest programban (EBP)” – mondta Németh Szilárd. Ez pedig úgy is értelmezhető, hogy újabb milliárdokat kap a csepeli önkormányzat az egészségügyi fejlesztésekre

https://www.vg.hu/kozelet/2021/10/milliardos-fejlesztes-lesz-csepelen?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator,

holott csak a korábban kapott milliárdok egy részének eddigi felhasználásáról volt/van csak szó. 

Az önkormányzati honlap (a csepel.hu) szerint Németh azonnal fel is vázolta a virágzó jövőt, a dél-pesti egészségügyi rendszer fejlesztésének beláthatatlan távlatait.

A baj csak az, hogy a megvalósítás idősávját egyik úr sem jelölte meg, viszont ismét szerepelhettek, elmondhatták, átadhatták, stb., sőt orbáni sajtójuk is volt. (origo.hu, Demokrata, Híradó stb).

Arról nem nyilatkoztak, hogy milyen az intézmény egészének, benne a háziorvosi ellátásnak a helyzete, az ott dolgozó orvosok, asszisztensek, ápolónők mennyiben elégedettek megbecsülésükkel, illetve milyen visszajelzések vannak a csepeli lakosok részéről, munkájukkal, például a COVID oltásokkal, tesztekkel kapcsolatban. Afelől sem szóltak, hogy a „folyamatban” lévő volt csepeli szülőotthon felújítása, amelyről immár sokadszor beszélnek, még mindig csak a tervezésnél tart, két évvel a fejlesztés első bejelentése után. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216734046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása