CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az ájulástól az árulásig, a reménytől a csalódásig Csepelen

2021. december 10. 00:02 - csú

alakulo_ules_szent_imre_teri_resz_1.PNGAlakuló ülés előtti sorakozó a Szent Imre téren 2019 őszén. Annak ellenére, hogy a választási eredményként az ellenzék és a Fidesz darabra ugyanannyi mandátumot szerzett, mégsem történhetett meg a vezetőváltás Csepelen. De még a személyi kultuszra épülő korlátlan fideszes hatalom megregulázásának esélye sem. A kiszámíthatatlanok, a tömegbázissal nem rendelkezők ugyanis ilyen-olyan előnyökért a Fideszhez álltak!

A Népszavában nemrég  arról értekeztek, hogy egyes vélemények szerint a pártok kigolyózták a civileket az előválasztás esélyesei közül. Az előválasztással kapcsolatban nekem is vérmesebb reményeim voltak, de a bajt egyáltalán nem a civilek esélytelenségében látom.

Demokráciában kialakult tradicionális rendszerben a pártok, - a politikai vezetés irányát és személyeink kiválasztását illetően - kiemelt helyzetben vannak. Az állam és társadalom vezetése is hozzáértést, szakértelmet igénylő feladat. Bármennyire is nehezen elfogadhatónak látszik, mégis évszázados tény, hogy ezek a szervezetek azok, ahol felnőnek, csiszolódnak, és gyakorlatot szereznek az emberek arra, hogy vezetői ambícióikat megmutassák, és kiszámítható alternatívát mutassanak. Nem hiszek a semmiből jött emberek felhőtlen tisztaságában. Idegenkedek és nagy bajok forrásaként tekintek a kiszámíthatatlan szárnyalásban!

 Csepelen a2019-es önkormányzati választás éppen erre mutat példát. Az esélyteremtést összekevertük az elvtelen egyenlősdivel. Mindenkit, aki

bejelentkezett, a támogatottsága mérlegelése nélkül befogadtunk. Ez természetesen azt jelentette, hogy az esélyeseknek, - a feladatra évtizedek óta készülő pártoknak és egyéneknek - önkorlátozást kellett végezniük azok miatt, akik valós támogatottsággal, programmal nem, de nagy ambícióval, és még nagyobb szájjal és követelménnyel furakodtak a csoportba. Emiatt, annak ellenére, hogy a választási eredményként az ellenzék és a Fidesz darabra ugyanannyi mandátumot szerzett, mégsem történhetett meg a vezetőváltás Csepelen. De még a személyi kultuszra épülő korlátlan fideszes hatalom megregulázásának esélye sem. A kiszámíthatatlanok, a tömegbázissal nem rendelkezők ugyanis ilyen-olyan előnyökért a Fideszhez álltak!

Mit számít ugyanis nekik, hogy a tagság és támogatottság nélküli „Bucka”, vagy a Csepelen mérhetetlenül kicsi LMP jelöltje elárulta az ellenzékiek együttműködésében rögzített elveket, és már az első ülésen (néhány pozícióért cserébe) Borbély Lénárd szolgálójává alacsonyodott? Semmit! (A nincsből nem lehet veszteni!) Nincs mögöttük sem erkölcsi, sem tömegerő, (sőt a jelek szerint egy karakteres országos vezetés sem) amelyik számon kérné, megbírálná, ellehetetlenítené őket a szerződésben vállaltak elárulása miatt.

Ezeknek az embereknek lett öt jó évük! Az őket delegáló szervezetek, (meg azok, melyek az egyenlőség demonstrálása miatt a legjobb helyekkel támogatták őket) keményen át lettek verve! A legnagyobb baj mégis az, hogy azok az állampolgárok, akik a változás reményében rájuk adták a szavazataikat mérhetetlenül nagyot csalódtak. Nem bennük (az árulókba) hanem azokban, akik naiv jó szándékukkal ebbe a helyzetbe engedték őket!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző fb oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216767258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása