CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrány és balhé Csepelen - Micsoda vircsaft?! Megszólalnak a néma leventék -Egy hét a 21. kerületben

2021. december 19. 00:02 - csú

csepeli_kt_fidesz-frakcio_2021-07-03_varosvezetok_felelosok.PNGIsmét botrány volt a képviselő-testületi ülésen. Most is a Fidesz-frakció (képünkön) Németh Szilárdhoz hű tagjai, élükön a frakcióvezetővel, hozták létre a kínos helyzetet...

Az idei költségvetés módosításáról szóló rendelettervezet csütörtöki vitájában az egyik ellenzéki képviselő rákérdezett egy 108.500.000-es (opciós díj) bevételi, illetve kiadási tételre, amit a polgármester nagyon nem akart megválaszolni, azt is mondta, nézzen utána a képviselő. 

Végül kijelentette: majd írásban megadják a választ. Szerintünk az október 22-én aláírt „Szerződés vételi- és visszavásárlási jog alapítására” című dokumentum  egyértelműen megadja a választ. A polgármester viszont valamiért nem örült a téma felvetésének. Miért akarta elkerülni a téma testületi tárgyalását? Talán van valami takargatnivaló?

Az igazi balhé azonban csak ezután kezdődött...

A költségvetési rendeletet a fideszesek egy része sem fogadta el, s emiatt a testület leszavazta a polgármester által előterjesztett rendeletmódosítást, amire a fideszesek csepeli győzelme óta nem volt példa. A körükben kirobbant vitában a hárosi képviselő sérelmezte, hogy nem tájékoztatták egyes hárosi fejlesztésekről, a frakcióvezető szerint meg a Csepeli Hírmondó csak igazat írjon... Mi lehet az oka, hogy 11 év után éppen most veti a polgármester szemére a képviselő a CSH hazugságait? Talán Németh Szilárd államtitkár elégedetlen a lappal is, s Bercsik úr most éppen Németh úr magyar hangjának szerepében tetszeleg? 

Egyébként a költségvetéssel kapcsolatos fideszes véleményt megfogalmazó képviselő a szavazás után a polgármesteri kérés ellenére sem kezdeményezte az előterjesztés feletti újbóli szavazást, amit így Borbélynak kellett megtenni. Az újbóli szavazás után fogadták el csak a testületi többséggel rendelkező fideszesek a költségvetési rendelet módosítását. Szerintünk a költségvetés első körös leszavazását figyelmeztetésnek szánta a Fidesz-frakció több tagja. Kérdés, mit tesz ezután Borbély, meghátrál vagy tovább megy a maga útján. A frakció támogatása nélkül nehéz dolga lesz.

Úgy tűnik a Németh és Borbély közötti hatalmi harc eredményeképpen lassan kettészakadni látszik a képviselő-testületi fideszes vezetésű többség. 

……….

Csütörtökön tették közzé a Csepeli vagyok közösségi oldalon Paál Géza, hivatalos dokumentumok másolatával alátámasztott a „Pedagógus szálló – az ügyészség szerint is történhetett bűncselekmény” című írást, amely a Puli és a Cirmos sétány közötti, évek óta elhagyatottan álló csepeli pedagógus szálló értékesítése körül egyre erősödő botrány egyik első konkrét csepeli lenyomata. A vircsaft jelei már nyáron érzékelhetőek voltak, amikor az ugyancsak a csepelivagyok.hu-n olvasható hozzászólások, dokumentumok szerint a Csepeli Városgazda Zrt vezérigazgatója június 29-én levélben szólította fel a területen parkolót, hogy „...az ingatlan eladásra kerül ...gondoskodjon arról, hogy gépjárműve elhagyja a területet…” , majd a szerződés aláírása után állítólag az új tulajdonos „...nyitottnak mutatkozott arra, hogy ameddig nem kezdődik el valamilyen építkezés és kiderül, hogy az épület nem veszélyes, továbbra is használhatják majd az ottani parkolóhelyeket az eddigi autótulajdonosok.” 

De ennél érdekesebb, hogy a Gerulus Kft., amelynek a Csepeli Városgazda Zrt 2021. július 21-én aláírt szerződés szerint 130 millióért eladta a volt Pedagógus Szállót (csepel.hu – Hivatal, ügyintézés – Üvegzseb – Csepeli Városgazda – 2021. évi szerződések – Vevő szerződések – Gerulus Kft….Cirmos sétány 4. adás-vételi szerződés) 2015 óta dolgozik Csepelen, gyakorlatilag a kerületi utcák, járdák felújításának egyetlen kivitelezője. (Forrás: csepel.hu) Három éve keretmegállapodást írt alá a Csepeli Önkormányzattal, amelynek értelmében négy évre megkapta a felújítandó utcák, járdák átépítésének jogát és lehetőségét, 1,7 milliárd forintért. Tavalyelőtt módosították a megállapodást 1,95 milliárdra, majd 2020-ban újabb négy évet írtak alá, immár 6 milliárdért! Biztos minden törvényszerű volt, és biztos, hogy ők a nemzet legjobb, legolcsóbb utca- és járdaépítői? Vajon hány ilyen ragyogó üzletet tudott kötni eddig a Gerulus Kft, s mennyi nyereséget „termelt” eddig a csepeli, önkormányzati megrendelésekből? 

Idén azonban kiderült, hogy ingatlanügyben is ők a legjobbak, hiszen október 22-én már az önkormányzat velük írt alá egy  „Szerződés vételi- és visszavásárlási jog alapítására” c. dokumentumot, amelyben az önkormányzat 2023. 06.30-ig vételi lehetőséget biztosított a cégnek, 7 csepeli ingatlan 2,132 milliárdos megvételére! A felek 108.500.000 forint opciós díjban állapodtak meg. (csepel.hu – Hivatal, ügyintézés – Üvegzseb – Polgármesteri Hivatal – 2021. évi szerződések – Gerulus Kft-Szerződés…) A Kft azonban óvatos volt, s úgy nyilatkozott, hogy  „...ajánlati kötöttségét 2021. 10.31. napjáig tartó időszakra nézve meghosszabbítva tartja fenn.” Fenntartotta? 

Szerencsés az önkormányzat, hogy ilyen, sok mindenben érdekelt, sok mindenhez a legjobban értő cégre talált, amellyel olcsón építtethet, sőt jó pénzért felvásároltathatja parlagon heverő ingatlanjai egy részét. Hogy megéri-e vagy sem, és ki nyer az üzleten, az nem is érdekes. Hogy törvényes az egész folyamat vagy sem, az sem. Úgy tűnik azonban, hogy most a törvényesség egyik őre, a IX. kerületi Ügyészség szerint a céggel kötött egyik szerződésben, a Pedagógus Szálló esetében, úgy gondolta, hogy  „a feljelentésbe foglaltak alapján a BŰNCSELEKMÉNY gyanúját kizárni nem lehet”. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Valószínűleg több éves türelem kell hozzá, mert az Isten malmai és a magyar igazságszolgáltatás fórumai lassan őrölnek…

……….

Szerdán elindult a népszavazási aláírásgyűjtés az országban, Csepelen pedig péntek délelőtt kezdődött, szombaton folytatódott. Mint ismeretes, az ellenzék két, a Kúria által jóváhagyott kérdésben fordult a szavazókhoz:

  1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?
  2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Csepelen pénteken és szombaton is az SZTK melletti területen lehetett aláírni a népszavazási íveket, 8.00 – 11.00, illetve 8.00 – 10.00 óra között. 

A népszavazáshoz az év végéig 200 ezer aláírást kell összegyűjteni. A budapesti helyszínek az alábbi linken érhetők el:  https://menjunktovabb.hu/ 

Az aláírásgyűjtés folytatásáról a szervezők adnak további tájékoztatást. 

……….

Mint szerdán megírtuk, „a harmadik pofonért” is ringbe száll Németh Szilárd államtitkár, azaz tavasszal indul az országgyűlési képviselő választáson, a 17. sz. választókerületben, Csepelen, illetve Soroksáron.   https://csepeliek.blog.hu/2021/12/15/bejelentkezett_a_harmadik_pofonert_de_addig_meg_nagy_cirkuszokat_fog_rendezni_csepelen_is 

Indulásáról, pártja hivatalos bejelentése helyett a csepeli választópolgároknak eljuttatott karácsonyi és újévi üdvözlőkártyáról szereztünk tudomást. A postával együtt legalább egy millió forintba kerülő színes üdvözlőlapot „AZ ÖN KÉPVISELŐJELÖLTJE” – ként írta alá. Kiküldése szerintünk bizonyítja: lesz pénze a kampányra. Neki és pártjának egyaránt. Cikkünket egyébként sokan olvasták, megosztották, s nem a támogató megnyilvánulások adták a hozzászólások legtöbbjét.

Németh úr azóta sem reagált írásunkra, a hozzászólásokra, s indulásáról közösségi oldalán is mindössze egy, a helyi pártirodán készült kép „árulkodik”, ahol a helyi párttagok előtt, székely zászlós maszkban szelfizik, Kubatov Gáborral, a párt másik alelnökével. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416787264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása