CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel mai vezetői züllesztik le a „bölcsőt”?

2021. december 28. 00:02 - csú

rossz_ut_katyuk_a_csm-ben.pngCsepel közlekedési gondjainak enyhítője is lehetne az egykori Csepel Művek kriminális állapotban lévő úthálózata, ha felújítva bekapcsolnák a kerület vérkeringésébe. Egyelőre a kátyúk az urak. A kerület mai fideszes vezetői sok más történelemhamisító kitalációjukhoz hasonlóan táblákon hirdetik, hogy Csepel a magyar ipar bölcsője. (Szó szerint  így:„Csepel ‑ Árpád földje, a magyar ipar bölcsője.”) Miskolc, Diósgyőr, Buda, Eger, Kőbánya, sok-sok történelmi ténnyel együtt le van fütyülve…Sebaj, az erőlködő lódítást akár helyi honfiúi büszkeségnek is tekinthetnénk, ha legalább a kitalálói komolyan vennék. A „bölcsőt” azonban nem óvják, hanem elhanyagolják, gőgösen szemet hunynak a gyártelep pusztulása, züllése felett.

Blogunkon és a csepeli vagyok  közösségi oldalon is megjelentek írások a volt Csepel Művek területén uralkodó állapotokkal, a gyárt területén lévő utak felújításával, a kerületi közlekedési rendszerbe való bekapcsolásával kapcsolatban.

https://csepeliek.blog.hu/2021/10/09/egyszer_volt_a_csepel_muvek_es_a_magyar_ipar_mezogazdasag_leepulese

A gyárterületen dolgozó kis-, közép- és nagyvállalatok évtizedek óta – az iparűzési, építményadók befizetése és egyéb, esetenkénti támogatások, akciók révén –, jelentős mértékben hozzájárulnak a kerület fejlődéséhez és 

az önkormányzat működéséhez.

A volt Csepel Művekben működő Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesülete és az önkormányzat vezetése között 2010 előtt kötött együttműködési megállapodást Németh Szilárd, polgármesterré történt megválasztását követően, a 2010. november 4-i képviselő-testületi ülésen, felmondta.

A kapcsolat azóta sem állt teljesen helyre, a fideszesek ígéreteiből, a terület kármentesítéséhez ígért állami támogatásokból nem lett semmi.

A kerület vezetői, élén a polgármesterrel, gyakorlatilag nem foglalkoznak a témával. Mintha nem értenék a gazdaság helyét és szerepét a kerület fejlődésében, jövőjében. Lehet, hogy a hatalom megtartásért folytatott politikai harc mindent felülír.

Ideje lenne elgondolkodni a „Csepel – Árpád földje, a magyar ipar bölcsője” mottó második részének sosem volt igazságán, vagy legalább tenni valamit a kerületben még működő ipar érdekében.

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4516723174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása