CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel a ranglista végén. Elszigetelve áll az ígérgetések földje

2021. december 29. 00:02 - csú

gubacsi_hid_felhokkel_rozsda_marja_nem_ragyog_12.PNGRozsda marja...Az elmúlt években nem vették figyelembe a kerület közlekedésfejlesztési igényeit. Csak ígérik, de elmaradt a Gubacsi-híd felújítása, a csepeli  gerincút újabb szakaszának és a kétszintű Corvin-csomópontnak a megépítése, belátható ideig nem lesz albertfalvai-hid és szigeti gerincút sem, nincs lehetőség kereszteződés nélküli felhajtásra az M0-ra...

Lakáspiaci szempontból egyes felmérések szerint Csepel a három legnépszerűtlenebb kerület között található. Ezt a Duna Hause ingatlanpiaci elemzése állapította meg.

https://www.penzcentrum.hu/otthon/20211203/ide-nem-akar-senki-koltozni-budapesten-ezek-a-keruletek-a-legnepszerutlenebbek-1119924

Az elemzés Soroksárt, Csepelt és Budafok-Tétényt sorolja az érdeklődési ranglista végére. A budapesti lakáskeresők mindössze 2,6 százaléka nézett szét a csepeli ingatlanok körében, ezzel gyakorlatilag a 22. helyen vagyunk, míg a 23. helyen az 1,6 százaléknyi érdeklődőt „vonzó” Soroksár végzett. A Duna Hause szakértője szerint a lakáskeresők fontos szempontjai között szerepelt „a közlekedés és a munkahelyek léte és elérhetősége.” 

Szerintünk érdemes lenne a kerületvezetőknek elgondolkodni azon, hogy

az elmúlt évek városfejlesztési – a vezetés által jelentősnek és vonzónak tartott –, „sikereit” mennyiben igazolja vissza pl. az ingatlanpiac, a lakáskeresők által kiemelt szempontok megléte vagy hiánya.

A helyzet a kerületfejlesztési stratégia, általunk korábban is szorgalmazott gyökeres módosítását igényli, amelynek persze csak hosszabb távon lehetnek eredményei. Ideje van tehát a gondolkodásnak, illetve a változtatásnak.

Csepel jövője egyre inkább megköveteli a csepeli érdekek hatékonyabb képviseletét helyben és országos szinten egyaránt. A közlekedés fejlesztése például az elmúlt években nem vette figyelembe a kerület közlekedésfejlesztési igényeit. (Gubacsi-híd felújításának elmaradása, vita a Galvani, illetve az albertfalvai-hidakról, közvetlen, kereszteződés nélküli felhajtás az M0-ra, a gerincút folytatása, a kétszintű Corvin csomópont stb.) 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr216775380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása