CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kórházi eset Németh Szilárddal örömünnep közben

2022. január 10. 00:02 - csú

csepeli_korhaz.pngNémeth Szilárd államtitkárt cserben hagyta az emlékezete, amikor egy  önfényezésre használt 21. kerületi eseményen azt mondta magára és a fideszesekre utalva, ...2010 óta….. megmentették a csepeli Weiss Manfréd Kórházat, amely azóta a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház rehabilitációs részlegeként működik. Ezek szerint még sem mentették meg, bár 2010-ben konkrétan ezt tényleg megígérték. Ja,  és nem 2010 óta a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórház rehabilitációs részlege a Csepeli Kórház, hanem 2003 óta! A többi stimmel...

Korszerű orvostechnikai eszközöket kapott a Tóth Ilonáról elnevezett szakrendelő (a volt SZTK) tudhatta meg a csepeli közönség a csepel.hu írásából. De kéretlenül kaptak mást is az átadást önfényezésre felhasználó Németh Szilárdtól. Az államtitkár szövegében, mint az elmúlt években sokszor, most is bőven volt e csúsztatás, tévedés, s érezhető volt a csepeli kórháztörténet ismeretének hiánya is. Az önkormányzat honlapja változatlanul ellenőrzés nélkül közöl mindent, ami a fideszes urak szájából elhangzik, az urak pedig tények helyett rendre fals kampánybeszédeket mondanak. Például 

a polgármester úr legutóbb november 3-án mondta el a 3,5 milliárdos történetet. A hatalmas összeget, 200 millióval megtoldotta az önkormányzat – mondta az átadási ünnepségen. (A 21.kerulet.ittlakunk.hu szerint pontosan 190 millióval.) Az idő múlásával, a megvalósult fejlesztések ellenére, szaporodnak a kérdések. Mi lett a 3,7 milliárd sorsa, mennyivel javult eredményeképpen az egészségügyi ellátás, változott-e valami a szakrendelésekben, hogyan alakult a szakorvosok és az asszisztensek száma, szakmai összetétele, csökkentek-e a várólisták, mennyiben tudták „lefedni” az egészségügy szakterületeit Csepelen, stb? Ismerik-e a csepeliek véleményét? Mi lett a korábbi ígértetekkel, pl. a volt tüdőszűrő épületének felújítása, átalakítása hol áll? A 2010-hez képest 61 %-ra csökkentett önkormányzati támogatás elég lesz a megnövekedett feladatok és dologi költségek kifizetésére?

A cikkből kiderült, hogy Németh államtitkár úr viszont egészen feledékeny lett. Elfelejtette, például, hogy hazánkban az egészségügyi kiadások GDP-aránya 2010-ben 7,4 % volt, míg 2019-ben a járvány előtti időszakban, kilenc évvel Orbán hatalomra jutása után már csak 6,3 %  https://www.ksh.hu/stadat_files/ege/hu/ege0002.html.

Bár 2010 előtt a Fidesz frakcióját vezette a csepeli képviselő-testületben Németh úr, de arra már nem emlékszik, hogy a szocialista vezetésű önkormányzat közel 2 milliárdért újította fel az egészségügyi szakrendelőt, új mentőállomást épített 2006-ban, ingyen telekkel, 30 milliós építési támogatással, míg a később megépített központi gyermekorvosi rendelőre 250 milliót költött, 2010-ben meg közel 585 millió önkormányzati támogatással járult hozzá az intézmény működéséhez. 

Németh Szilárd, polgármestersége négy éve alatt, 33,5 %-kal, azaz majdnem 390 millióval csökkentette a csepeli egészségügyi rendszer támogatását! Nem meri megemlíteni, hogy az Egészséges Budapest Program 50 milliárdos támogatását, amelyből most Csepelen korszerű műszereket adnak át, éppen a Karácsony Gergely főpolgármester vezette Fővárosi Önkormányzat harcolta ki az Orbán-kormány atlétikai stadionjának megépítése ellen vívott politikai alku folyamatában. 

Ráadásul az államtitkár emlékezete ott is megbicsaklott, amikor azt mondta, „...2010 óta….. megmentették a csepeli Weiss Manfréd Kórházat, amely azóta a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház rehabilitációs részlegeként működik.” Ezek szerint még sem mentették meg, bár 2010-ben konkrétan meg is ígérték, és nem 2010 óta a „Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórház rehabilitációs részlege, hanem 2003 óta! (A többi stimmel – ha nem hazudik) https://www.delpestikorhaz.hu/magunkrol/korhaztortenet/

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6916799102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása