CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen bővült a be nem váltott ígéretek listája

2022. január 21. 00:02 - csú

kisiklott_a_csepeli_hev.pngKisiklott régi csepeli HÉV a végállomáson, kisiklott új HÉV-tender a Fidesz-kormánynál....

Újabb csepeli és kormányzati ígéretről derült ki, hogy megvalósítása csak a távoli jövőben lehetséges. A lényeget a Népszava foglalta össze: „A választásokig már nem írják ki a HÉV új járműtenderét” tudtuk meg már a cikk címéből. A 21. kerület mai fideszes urai arra sem méltatták a csepelieket (választóikat), hogy ezt a tényt közöljék velük. Az egészet beletették a be nem váltott ígéretekkel teletömött dossziéba…

A cikk szerint hiába fogadta el tavaly év végén a kormány a budapesti HÉV-vonalak fejlesztésével kapcsolatos budapesti vasúti stratégiát, a kormány december végi határozatában a „kelet-nyugati távolsági személyforgalom, illetve a Budapesten áthaladó teherforgalom szűk kapacitásának megszüntetése került előtérbe.” A határozat az előkészítést 2023-ra ígéri, „míg a kivitelezés tervezett időpontja 2030.” Mivel gondok vannak, a cikk szerint nem is kevés, a pénzügyi fedezettel is, ráadásul

„az ígért tendereket sem írták ki”, könnyen lehet, hogy ez a határidő is csúszni fog. 

Csepel felelős vezetője, Borbély Lénárd polgármester a csepel.hu-n leadatta Fürjes Balázs államtitkár és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgató 2020 februári bejelentését, miszerint „Nyílt európai uniós közbeszerzéssel, 2021-ben indul a csepeli és dél-pesti HÉV-közlekedés teljes megújítása és bővítése…” 

https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/12665-teljesen-megujul-metro-lesz-a-csepeli-hev-bol Még hozzá is tette, hogy ez: „az elmúlt száz év legnagyobb ívű közlekedésfejlesztési terve”. Amely szerint 2027-ig az alábbiak valósultak volna meg:

„a H6-os (ráckevei) és a H7-es (csepeli) HÉV teljes felújítása, megállóinak akadálymentesítése, az utastájékoztatás megújítása, az állomások környezetének rendezése, P+R parkolók létesítése, a vonalon a sebességkorlátozások megszüntetése és a sebesség emelése, Csepelen vonalhosszabbítási tervek készítése az Erdősor útig.”

Sajnos, a kormányhatározat után, mindez a távolabbi jövőbe vész, a csepeliek még sokáig szenvedik meg a fideszes kormány gazdaságpolitikáját, felelőtlen ígéreteit, az ezeket kritika és realitásérzék nélkül folyamatosan szajkózó csepeli fideszes nacsalnyikok pártérdekeket képviselő politikáját. Azt a politikát, amely hónapok óta hallgat pl. kerület elfogadhatatlan egyéb közlekedési feszültségeiről, azok okairól: a gerincút második szakaszának, a Gubacsi híd felújításának és a Corvin csomópont kétszintessé tételének elmaradásáról, stb. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116809114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása