CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Túlélő harc van és lesz Csepelen a fideszes vezérek között

2022. február 09. 00:02 - csú

birkozo_akademia_kis-duna-part_hollandi_ut.jpgA polgármesternek a Fidesz helyett a csepeliekre kellene támaszkodnia vagy saját árnyékát kellene átlépni, mert most nincs más választása, ki kell állnia az ellene mesterkedő, magasra kapaszkodott elődje mellett,  azért, hogy „...továbbra is segítse a fejlesztéseinket.” Részsikerek máris vannak. A képünkön látható Hollandi úti akadémikus monstrum után Csepel északi részén fog elkezdődni egy újabb sportberuházás

Csepelnek ismét jót hozhat 2022. Ezt ígéri úton, útfélen és minden fideszes médiában a polgármester. Azt, hogy mit, milyen jót, az egy interjúnak álcázott monológból derül ki. Borbély Lénárd szerint folytatódhat a tavalyi jó, azaz, mindaz, amit ő jónak gondolt. A lényeg: csak semmi változás, minden maradjon a régiben, mert így jó a kerületnek.

A reális gondokról, a kerületi lakosságot foglalkoztató kérdésekről, Csepel egészségügyi és szociális feszültségeiről, a közlekedés ellehetetlenüléséről meg nem beszélt, simán elhallgatta. A kialakult helyzet konzerválására való törekvését jól mutatja, hogy kiállt a „jelenlegi kormányzati munka folytatása” és Németh Szilárd megválasztása mellett. Nem igazán tűnik őszintének ez a polgármesteri kiállás, ha felidézzük: két éve már komoly politikai harcot vív a kerület feletti hatalomért Borbély és Németh. A polgármesternek azonban nincs más választása:

ki kell állnia magasra kapaszkodott elődje mellett, ahogy mondja, azért, hogy „...továbbra is segítse a fejlesztéseinket.”

Ez utóbbi kijelentés egészen elképesztő, bár, saját helyzete alapján, teljesen érthető. Fideszes pártkatonaként nem tehetett mást, be kellett állnia Németh mögé, holott az országgyűlési választásokon kétszer is megbukott képviselőjelölt éppen azokban a fejlesztésekben nem segítette a kerületet, amelyet Borbély kért és kér tőle: a Munkásotthon felújításában és a volt Ifjúsági Tábor megújításában. Sőt…

A megnyilvánulásokat követve, egyértelmű: Borbély nem az a polgármester, aki hosszú távú stratégiai programmal rendelkezik, akinek van víziója a csepeli gazdasággal, a vállalkozókkal, a csepeli civil szervezetekkel, emberekkel való összefogásról, együttműködésről, amely a jövő legfontosabb feltétele.

Nem véletlen, hogy erről egy szót sem szólt a beszélgetés során, egyébként meg az általa felsoroltak nem igen segítik a kerület gazdasági erősödését, fejlődését, súlyát a Főváros gazdasági, társadalmi életében. Borbély a mának él, csak egyet akar: megtartani a polgármesteri pozícióját, amelyet az ellenzéken kívül már éppen a Németh mögé felsorakozott helyi fideszesek és frakciójuk néhány tagja is veszélyeztet. 

Mit „hozhat” Csepelnek és neki 2022? „Ismét jót” vagy valami, igazi fejlődést generáló változást? Az április 3-i országgyűlési képviselő választás mérföldkő is lehet kettejük politikai küzdelmében. Szabó Szabolcs kétszer is legyőzte az országgyűlési választásokon Németh Szilárdot, ez pedig nem erősíti Borbély kiállását Németh mellett. A polgármester azt sem veszi észre, hogy a Németh Szilárd esetleges választási győzelme esetén mindent meg fog tenni az ő félreállításáért? 

Egy mondat viszont igényli a konkrét állásfoglalást. Mind a két beruházás, mármint a Munkásotthon felújítása és volt Ifjúsági Tábor megújítása, Borbély szerint

„kiemelt jelentőségű és mindkét terület kizárólag önkormányzati, azaz köztulajdon lehet a jövőben is.” A Csepeli Munkásotthon Alapítvány vagyona azonban most sincs „önkormányzati, azaz köztulajdonban”. Akkor itt valami készül…?

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3016818518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása