CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak semmi pánik, magyarok vagyunk! Időnként kegyelmet kap a józan ész...

2022. március 12. 00:01 - csú

tankolas_kamionstop_uzemanyag_-2022-03-11.png„A kamionstopot vasárnap és hétfőn éjjel tíz-tíz órás időtartamban, este 22 órától reggel 8 óráig felfüggesztik. A korlátozás alól a hosszú hétvégén mentesülnek a napi fogyasztási cikket szállító járművek is.”

Gulyás csütörtök este bejelentette, majd Palkovics pénteken részlegesen felfüggesztette a kamionstopot

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a fuvarozók szakmai szervezeteinek nyomására döntött így.

Ugyan csütörtök este a rendkívüli kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter – a benzinellátás miatt kialakult helyzettel összefüggésben – bejelentette, hogy a kormány a négynapos „hosszú hétvégére”, péntek 22 órától kedd 22 óráig kamionstopot rendelt el, péntek délután az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a kormányzati honlapon közölte:

„A kamionstopot vasárnap és hétfőn éjjel tíz-tíz órás időtartamban, este 22 órától reggel 8 óráig felfüggesztik. A korlátozás alól a hosszú hétvégén mentesülnek a napi fogyasztási cikket szállító járművek is.”

Az ITM magyarázata szerint „a szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés” lehetővé teszi, hogy a hazai fuvarozó vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg feladataikat, a kevésbé forgalmas éjszakai órákban célba juttathassák a rájuk bízott árukat.

Megjegyezték, a korlátozás alól az általános szabályok szerint mentesülnek többek között az élő állatot, gyorsan romló élelmiszert vagy üzemanyagot, tüzelőanyagot szállító járművek is. A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományokra sem. Ezen a hétvégén megszakítás nélkül közlekedhetnek a napi fogyasztási cikket szállító tehergépkocsik is.

Forrás: Népszava

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5517778386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása