CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét Csepelen: Mérgezés. Mosakodás. Gombnyomás. Handabandázás. Kampányolás

2022. március 27. 00:02 - csú

jedlik_gombnyomas_visszaszamlalas_-2022-03-24.pngEhhez is van képe Németh Szilárdnak: a saját fb oldalán fotókkal dokumentálta, hogy a felsorakoztatott  diákok előtt gombot nyomott. Sokadik kampányígérete ismét arról szól, hogy majd egyszer, valamikor talán  csak megnyílik végre a Táncsics utcában a 2019 óta bezárt, újjáépítésre váró Jedlik Ányos Gimnázium. Annyi biztos:  az államtitkár háta mögött a visszaszámlálás megkezdődött…

Nagy vihart kavart a március 23-án történt csepeli óvodai, szerencsés kimenetelű botrány: hét kisgyerek hipós vizet ivott az egyik csepeli óvodában. Több mint 20 hírforrás foglalkozott az üggyel. A történteket az önkormányzat hivatalos eljárásban vizsgálja, addig is két főt „azonnali hatállyal felmentették.”(csepel.hu), és rendőrségi nyomozás is indult az ügyben. Nem megelőzve a vizsgálat eredményeit, nem védve az elkövetett hibát, nem mentegetve a munkából felmentettek felelősségét, azért érdemes két dologra felhívni a figyelmet: 

> illene pontosabban fogalmazni, a polgármesternek és a csepel.hu-nak is: az azonnali hatállyal való felmentés a munkavégzés alóli felmentést jelenti/jelentheti, s csak a hivatalos munkáltató teheti meg. A felmentés még nem a dolgozói jogviszony felmondása – bár az interneten folyó vitában sokan így értelmezték. A két felmentett dolgozó ügyében csak a tényekre támaszkodó vizsgálat következhet, amelyről természetesen mielőbb tájékoztatni kell a nyilvánosságot is.

> A konkrét helyi tanulságokon túl

előbb-utóbb illene szembenézni az egész oktatási, nevelési rendszer évek óta növekvő gondjaival, azzal, hogy a kormány nem tett/tesz semmit a pedagógus társadalmat feszítő gondok rendezése, a csökkenő pedagógus elvándorlásának megállítása érdekében. 

Csepelen sem jobb a helyzet. A csepel.hu–n elérhető éves költségvetési rendeletek szerint az óvodákat összefogó Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda dolgozói létszáma 2019 végén 481 fő volt, s 16 közfoglalkoztatott volt az intézményrendszerben. Tavaly év végén már ~ 10 százalékkal csökkent a dolgozók száma, közfoglalkoztatottat pedig nem tartottak nyilván. Természetes, hogy a még maradókra komoly többletfeladatok hárulnak, ráadásul anyagi megbecsülésük, a csepeli pótlékkal együtt is, elmarad a jogos elvárásoktól. 

Mindez, illetve a gazdasági helyzet romlása, az infláció növekedése jelentős terheket ró a családokra, ezen belül a pedagógusokra, nevelőkre, óvónőkre, dadusokra, ami sok esetben nem kevés emberi, családi, munkahelyi feszültségeket is okoz. Épp itt az ideje az oktatási, nevelési rendszer teljes átalakításának, és ebben a helyi önkormányzatoknak is komoly felelősséget kell vállalniuk.  

……….

Újabb felmérést indított el a héten a 21.kerulet.ittlakunk.hu. Most azt kérdezik csepeli olvasóiktól, támogatják-e a pedagógusok sztrájkját, egyetértenek-e követeléseikkel. A szombat délelőtti szavazási eredmények szerint az 1.116 szavazó több mint 70 százaléka felelt igennel, azaz egyetért a pedagógus társadalom követeléseivel. A helyi vezetés hozzáállását jól mutatja, hogy hosszú hallgatás után a héten megjelent Csepeli Hírmondóban mindössze két sorra futotta a csepeli tanárok sztrájkban való részvételének bemutatására.

Lásd még:  https://csepeliek.blog.hu/2022/03/25/sztrajkolo_csepeli_tanarokrol_ket_sor_ket_honap_utan_ennyire_futotta_a_valasztasi_csh-ban#more17789036 

……….

Szerdán a Kúria ismét elutasította – az Alkotmánybíróság döntése ellenére is –, a kormány kiskorúak nemváltó műtétjéről szóló népszavazási kérdést, így az április 3-i választással egybekötött népszavazáson az eredetileg tervezett népszavazás ötödik kérdéséről nem lehet szavazni. A Kúria végzése után további fellebbezésre nincs lehetőség. A csepel.hu nem közölte le a hírt. Miért?

A Társaság a szabadságjogokért (TASZ) szerint a többi négy kérdés sem értelmezhető valódi népszavazásként, hiszen kizárólag propagandacélokat szolgál, ezért civil partnereinkkel együtt mindenkit arra biztatunk, hogy szavazzon érvénytelenül.” 

https://168.hu/itthon/a-kuria-megint-nem-engedte-at-a-kormany-otodik-nepszavazasi-kerdeset-230243?fbclid=IwAR01ZRmvqbNecd-2JgbqgYZOhrlGEmv6Dm5bLj0qDSrFPhsCe50p49A__x8 

Szerintünk a kormány jogászai is tisztában voltak és vannak a törvényekkel. A fideszes „kampányszakértők” és a mindenáron nyerni akaró, a vereségtől félő fideszesek szerint, kit érdekel a jog, az emberek jó része úgyis „megeszi.” Megette?

……….

Pénteken, hosszabb hallgatás után, megszólalt Németh Szilárd képviselő-jelölt saját közösségi oldalán, miután korábban hírbe hozták az ominózus számlagyáros bűnügy kapcsán. Szabó Szabolcs az ellenzék képviselő-jelöltje ugyanis fb oldalán március 18-án lehozta a 444.hu aznapi, „Németh Szilárd mindenkivel kezet fogott, aranyos volt” című írását, a következő megjegyzéssel:

„Németh Szilárd Csepel legnagyobb ingatlanbárója lett, majd kupecként alkudozott egyes ingatlanok használatáról számlagyáros bűnözőkkel. Ezért is mondjuk kezdettől fogva, hogy a Csepel SC ingatlanainak az önkormányzatnál lenne a helye, mert akkor nem lehetne vele bizniszelni. Egészen döbbenetes, amit művelnek!” 

Németh pénteki válaszában álhír terjesztéssel és hazugsággal vádolta Szabót, azonban a lényegre, a 444.-hun megjelent, rendőrségi jegyzőkönyvekre támaszkodó hírt egyetlen mondattal sem cáfolta. Arról sem nyilatkozott, hogy az „álhír” és a „hazugság” miatt kért-e helyreigazítást az ügyben, de arról sem, hogy munkatársa, Gál Balázs, ígéretéhez híven, írásban válaszolt-e a 444.hu üggyel kapcsolatos kérdéseire. Szóval, nem elég vagdalkozni, időnként illik válaszolni is a jogos kérdésekre.

Blogunk természetesen lehetőséget biztosít a két fél cikkünkkel kapcsolatos megjegyzéseinek.  

……….

Borbély Lénárdnak és Németh Szilárdnak a kampány a legfontosabb, egy sajtóban való megjelenés, egy fotó mindent megér, még azt is, hogy a másik kampányát félvállról támogassák vagy elsumákolják. Ez történt pénteken, amikor is a két – egymással éppen haragban lévő, de a választás miatt most kényszerből jó pofákat vágó –, csepeli fideszes politikus 47 laptopot és ugyanennyi nyomtatót adott át csepeli háziorvosoknak. A Csepeli Hírmondó fb oldala szerint Németh és Borbély közös sajtótájékoztató tartott. A demokrata.hu szerint Németh Szilárd adta át az elektronikus eszközöket, a polgármester saját közösségi oldalán pedig, Némethet elhallgatva, azt írta: „átadtuk”, mármint a laptopokat és a nyomtatókat. Németh egy sort sem írt fb oldalán erről. Lehet, hogy ő vagy munkatársa elfelejtette feltenni a hírt? 

A képviselő-jelölt úr egyébként az átadáskor megint össze visszabeszélt a „baloldal miniszterelnökjelöltje” egészségügyi terveiről, s természetesen, teljesítette a kötelezőt is: gyurcsányozott egy kicsit.

https://demokrata.hu/magyarorszag/haziorvosoknak-adott-at-laptopokat-nemeth-szilard-509773/ 

……….

A választások előtt nem maradhatott ki Németh Szilárd kampányából a Jedlik Gimnázium felújítása sem. Már gyerekkorában is szerette a gombnyomogatást, ezért kitalálta, hogy most, hátha ez még segít a kampányban, a nagy nyilvánosság előtt, megnyomja a gimnázium felújításának határidejéig működő visszaszámlálási gombot! Csináltatott a gimnázium főbejárata fölé egy elektromos visszaszámláló kijelzőt, egy narancsszínű gombbal ellátott készüléket állíttatott a bejárat és a milliós munkakerítés közé. Pénz nem számított, a Jedlik felújítására szánt több mint 20 milliárdból erre is futja. Összehívta az illetékeseket, kivéve Borbély Lénárdot a kerület polgármesterét, akinek szerinte semmi köze a Jedlikhez, nem illetékes, sőt nem is haver, majd közösen a Jedlik képviselőivel megnyomták a gombot!

Minderről a Csepeli Hírmondó fb oldala adott hírt, Németh meg fb oldalán átvette – a számára rendkívüli jelentőséggel bíró –, esemény képeit. Kíváncsian várjuk a hazai és nemzetközi sajtó, illetve a szenzációkat is hajszoló bulvársajtó reakcióit. Addig meg csak ámulunk: Németh és kampánycsapata ötletességén. Mindent megtesznek a győzelemért. Számukra ez élet halál kérdése. Ja, és hogy Németh kampánya hány millióba kerül? Az senkit nem érdekel. Arra költi a kampányához kapott milliókat, amire akarja. Hogy a közvélemény kutatók többsége szerint fölöslegesen? Lehet, hogy ezt Németh is tudja. Ezért úgy dönthetett, hogy akkor legalább bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a közpénzből kapott kampánymillióit legfeleslegesebben költő képviselőjelölt. Reméljük a csepeli választók támogatni fogják ebben. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4117790184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása