CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tessék választani! Két jól irányzott X kell a döntéshez ma este hét óráig!

2022. április 03. 04:24 - csú

Szerkesztőségünk egyéniben dr. Szabó Szabolcsot, a pártlistán az Egységben Magyarországért névvel szövetkezett ellenzéki pártokat ajánlja olvasóink figyelmébe a mai szavazásnál

A LEGFRISSEBB VÁLASZTÁSI HÍREK, INFORMÁCIÓK, TUDÓSÍTÁSOK ITT ÉRHETŐK EL

Az országgyűlési képviselők mai választásánál a szavazáson csak az vehet részt, aki egy fényképes igazolvánnyal: személyivel, útlevéllel vagy jogosítvánnyal és mellette a lakcímkártyájával igazolja magát. A választói névjegyzékbe való felvételről szóló értesítőt nem kötelező magunkkal vinni, de az utóbbi időben lakcímet váltóknak ajánlott.

A szavazóköri névjegyzék aláírása után nagyon figyeljünk, hogy a szavazó lapokat lepecsételjék a szavazatszámláló bizottság tagjai, mert a voksunk csak így lesz érvényes. Meg persze akkor, ha a kiválasztott körbe két egymást metsző vonalat húzunk. 

Elvileg a szavazás után úgy kellene összehajtanunk a választásról szóló két  ívet, hogy azokat be tudjuk tenni a melléjük kapott borítékba, de

ha ez nem sikerül, akkor sincs gond, mert  az NVI szerint elfogadják majd azt is, ha pőrén dobjuk be a választásról szóló lapokat az urnába.

Az első adatokra este 9 óra körül számít az Iroda, de a  szavazólapok feldolgozása várhatóan hosszabb lesz, így éjfél körül ígérnek majdnem végleges eredményeket.

Ugyancsak ma tartják a Fidesz által kierőszakolt, úgynevezett családvédelminek titulált kérdésekről szóló névszavazást is. Szerkesztőségünk az ellenzéki pártokkal együtt a népszavazási szavazóív érvénytelenítését javasolja úgy, hogy a kérdéseknél  látható két körbe (igen - nem) egy-egy X-et tegyenek olvasóink.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4917787464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása