CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nehéz szülés a csepeli szülőotthon helyén lévő tüdőszűrő állomásnál

2022. április 14. 00:02 - csú

a_volt_csepeli_szulootthon.pngKiderült, hogy a kerületvezetők 750 milliót szánnak a volt szülőotthon, a későbbi tüdőszűrő állomás átalakítására. Errről már 4 éve döntött a testület, de a munka  befejezési határideje és átadása  még mindig bizonytalan. Ez akkor vált világossá, amikor a csepeli képviselő-testület módosította a tavalyi költségvetést tartalmazó rendeletet.

Ugyanezen a kt-ülésen tudhattuk meg, hogy az idén ~ 12 milliárdos fejlesztést kíván megvalósítani a polgármester. Ez ugyan jól hangzik, de látnunk kell, hogy a gazdasági helyzet és a társadalmi környezet változásai és az előző évek költségvetési fejlesztéseinek csúszása miatt, semmi esélye sincs a terv kivitelezésének. Kampánynak szánják ezt is mint oly sok más ügyet, amelyet közpénz elégetésével hirdetnek.

A testületi ülésen és a róla szóló egyetlen hivatalos beszámolóban sem kaptunk választ korábbi kérdésünkre. Ezért kérjük, valaki mondja már meg a kerületvezetők közül, mi indokolja a Csepeli Városkép Kft. költségeinek (központi irányítás működése, lapkiadás-média, rendezvények) tavalyhoz képest 152 százalékos növelését. Titkolják vagy szégyellik kimondani, hogy Fidesz-kampányhoz kellenek a

bődületes mértékben megnövelt közkiadások?!

Nincs indokolva az önkormányzati dolgozói létszám 9 százalékos növelése sem, miközben az önkormányzat egészének működése, egyre több közpénzt igényel.

> Az Orbán-kormány ‑ a szolidaritási hozzájáruláson túl ‑ kiadásai csökkentése érdekében folyamatosan von el súlyos milliókat saját feladatai finanszírozása érdekében a helyi önkormányzatoktól. Idén például 651,3 millióval járulunk hozzá a Dél-Pesti Tankerületi Központ működtetéséhez, vagy 236,9 millióval a helyi rendőrség „szabadidős járőri tevékenységének”, azaz a rendőrök túlóráztatásának ügyéhez. Folytatása következik?

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr117775728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása