CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt Csepelen: A közönség izzott, forrott…

2022. május 14. 00:02 - csú

tancvarazs_csepelen_2007-05-11_csepel_ujsag-3.pngMa már történelem, hogy a Csepel SC Béke téri legendás sportcsarnokát milyen sokféle eseményre használták a sport mellett. Évek óta sajnos csak a pusztulás vagy a kisajátítás hírei és képei érkeznek. Alig több mint egy évtizede azonban még szalagavatóktól, báloktól volt hangos a csarnok. A mai csendet egy 15 évvel ezelőtti táncverseny felidézésével törjük meg.

A Csepel újság krónikása, Pintarics Balázs 2007. májusában a sok csinos hölgy között nem volt könnyű helyzetben. Mizik Zsuzsa fotóriporter képeivel fűszerezve – többek között ‑ így villantotta fel a látottakat:

„Ez valóban a mozgás, az önfeledt tánc ünnepe. Atanaszov Ferenc szervező örömére is több száz páros érkezett Csepelre május 5-én, hogy megmérkőzzenek a Csepel Kupáért és az azzal járó elismerésért, mert jár hozzá, ehhez kétség nem férhet. Csak körbe kellett nézni a sportcsarnokban és gyönyörködni a lelkes publikumban, ahogyan árgus szemekkel figyelte az éppen a parketten frenetikusan táncoló párosokat. Reggel kilenc órakor „kezdődött az őrület”, idézve a műsor vezető Keleti Andrea szavait. A még mindig aktívan táncoló művésznő már az első pillanatoktól szóval tartotta a nagyérdeműt, egészen este fél tizenegyig, amikoris véget ért a fesztivál, de

csak nagyjából egy esztendőre, utána újra kezdődik.

A kicsikre is bőven ráillene már a profi jelző, ha tánctudásuk alapján nem is, de mentalitásukban mindenképpen. A művészeti iskolákból érkező diákok latin és standard táncokban mérték össze tudásukat. Kapaszkodjanak meg, több mint 400 pár nevezett a versenyre. Öröm volt nézni, ahogy a sok kisember ropja a parketten. Az este a pompa jegyében zajlott A délelőtti program egészen kora estig elhúzódott, este 18 órakor vette kezdetét a délutánra tervezett Ifjúsági és Junior Országos Standard Bajnokság. A döntőbe hét páros jutott be, ahol a következő sorrendben angol keringőt, tangót, bécsi keringőt, slow fox-ot és quick step-et táncoltak, majd a hat tagból álló, elismert zsűri értékelte a mutatott teljesítményeket. Az első helyet ellenvetés nélkül, szinte minden zsűritag egyetértve a Bandi Ferenc–Báli Dorottya párosnak ítélte oda.tancunnep_2007_paros.png

Este hétkor megkezdődött a Latin-Amerikai Táncok Országos Ranglistaversenye. A bajnokságra közel 60 páros nevezett. A mezőnyben nagyobbnál nagyobb táncosokat is fel lehetett fedezni, nyugodtan kijelenthető, hogy itt volt a magyar elit. Egy elődöntőn és egy középdöntőn kellett átesnie azoknak a párosoknak, akik a döntőben is szerettek volna táncolni. Ez összesen hat párosnak sikerülhetett.

Először minden pár egyedül táncolt cha-chacha-t, majd pedig mindannyian egyszerre terítették be forrósággal a parkettet. A cha-cha-cha után következett a szamba, rumba, paso doble együttesen. Végül pedig a jive zárta a kört, előbb egyedül, majd mindenki egyszerre. A közönség izzott, forrott, már magam is beleborzongtam a tánc keltette pezsgésbe. A ranglistaversenyt végül a Maurizio Vescovo–Törökgyörgy Melinda páros nyerte, második helyen az Andrea Silvestri–Váradi Martina duó végzett, míg a bronzérmes a Köcse György–Vaszilij Veronika páros lett.

csepeli_tancunnep-2007-majus_11_mizik_zsuzsa.pngTöbb mint 500 páros táncolt a csepeli sportcsarnokban. Aki nem jött el, sajnálhatja, egy fantasztikus napról maradt le."

Forrás: Csepel újság 2007. május 11.

Szöveg: Pintarics Balázs

 Fotó: Mizik Zsuzsa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3117829975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása