CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tehetetlenség az elátkoztott csepeli sarok körül – Saját portája előtt nem söpröget a polgármester – Németh Szilárd kizárva - Egy hét

2022. május 15. 00:02 - csú

szechenyi-kassai_utca_sarok.pngEzen a héten több mint 30 hírportál és 5 TV-csatorna adott rövidebb, hosszabb tájékoztatást a múlt szombati tragikus csepeli ütközésről, a két halálos áldozatot követelő Széchenyi útca - Kassai utca kereszteződésben történt mentős balesetről. A csepel.hu-nak egy sorra sem tellett. Vajon miért?

Nem írhat a Csepelen történt halálos balesetekről a csepel.hu, az önkormányzat hivatalos honlapja? A kérdés azért jogos, mert a héten egy sort sem írt a honlap a május 7-én, szombaton történt halálos kimenetelű balesetről. A népszava.hu szerint „2022. május 7-én 22:43 perckor Budapesten a XXI. kerületi Széchenyi utca és Kassai utca kereszteződésében ütközött össze a megkülönböztető fény-és hangjelzést használó mentő és egy autó”.  https://nepszava.hu/3156157_mentoauto-szemelyauto-baleset-halalos-aldozat 

A halálos balesettel kapcsolatban olvasóink figyelmébe ajánljuk még az alábbi írást is:
https://varosikurir.hu/kunetz-zsombor-a-csepeli-mentos-baleset-margojara/ 

(Tavaly 3 halálos baleset volt Csepelen, idén ez a második, ugyanis az április 28-i Weiss Manfréd úti baleset sérültje időközben elhunyt.)   

Ezen a héten több mint 30 hírportál és 5 TV csatorna adott rövidebb, hosszabb tájékoztatást a múlt szombati tragikus csepeli ütközésről, a két halálosáldozatot követelő mentős balesetről. A csepel.hu-nak egy sorra sem tellett. Talán ki van adva, hogy ami nem illik bele a helyi sikertörténetek sorába, arról még írni sem szabad vagy csak Ábel Attila alpolgármester úr nem engedi? Hogy miért azt érdemes lenne tudni. Igaz, a polgármesternek volt egy pársoros részvét nyilvánítása a saját fb oldalán, majd hozzátette: „Ismét kezdeményezni fogom a Fővárosi Önkormányzatnál a kereszteződésében közlekedési lámpák kihelyezését.” Hosszú évek óta kezdeményezi, az eredmény nulla. Igaz, legalább 20 éves probléma, de nem lett megoldva Demszky Gábor, sőt Tarlós István úr főpolgármestersége időszakában sem.

Talán, lenne rá orvoslás, ha a kerület vezetése saját anyagi forrásai felhasználásával, megoldaná. Pénz lenne rá, mert egy 35 milliárdos költségvetés tartalékalapjából simán megoldható volna – akkor is, ha nem kerületi feladat!! A kerületi önkormányzat költségvetése ugyanis, a fideszes önkormányzatnak járó folyamatos állami támogatások miatt, jobb helyzetben van, mint a kormány által kivéreztetett fővárosé. Politikai akarat kérdése tehát az egész, az pedig összehozható. Talán a döntésnél erre is megkérhetné Borbély Lénárd az ellenzéket, ha éppen hiányzik egy-két fideszes a testületi ülésről.

**********

Tovább fejlesztik a Csepeli Szabadkikötőt – derült ki a 13-án, pénteken, a magyarepitok.hu-n közzétett hírből. A fejlesztést nyílt tenderen elnyerő osztrák Swietelsky cég két magyarországi leányvállalata a Swietelsky Vasúttechnika Kft és a Swietelsky Magyarország Kft. végzi. A tervek szerint nyáron kezdődnek a kivitelezési munkák, amelyek elvégzésére két éve van a nyertes cégeknek. Az orosz-ukrán háború miatt azonban komoly nehézségekkel kell szembenézniük: a nyersanyagok beszerzési nehézségei miatt alternatív megoldásokra lesz szükség a határidő tartása érdekében. https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/05/tovabb-fejlesztik-a-csepeli-szabadkikotot 

**********

Borbély Lénárd polgármester ismét teljesítette heti pártfeladatát: újból nekiment, természetesen a HirTV-ben, a főpolgármesternek, mondván, „tovább akadályozza az autósközlekedést.”

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/folyamatos-kaosz-es-dugok-a-fovarosban-2544415?utm_source=feed&utm_medium=rss Tette mindezt Csepel polgármestereként, akinek a kerületében egyre „több a dugó és a káosz”, aki például a csepeli gerincút 12 éve megígért folytatása ügyében még odáig sem jutott el, hogy a tervek elkészüljenek. Pedig volt rá, kb. 400 millió forint kemény fővárosi pénz, még Tarlós főpolgármestertől. Szóval, akinek van némi vaj a fején, az ne ugráljon!? De ugrálhat, csak előbb seperjen maga portája előtt, ahol is volna mit sepregetnie. Így előbb utóbb hiteltelenné válik. Különösen azért, mert szeretnénk polgármester urat emlékeztetni, hogy korábban Tarlós István főpolgármester is kiírt a most általa bírált témára egy pályázatot, arról nem is beszélve, hogy a felkészülés során a tervezett terület hétvégi lezárásainak pozitív lakossági fogadtatása volt, amit „a Medián felmérései szerint a városlakók többsége jól fogadott. 59 százalék még azt is helyeselte, hogy legyen teljesen autómentes az érintett rész.” 

https://budapestkornyeke.hu/kitiltjak-az-autokat-a-pesti-also-rakpart-jelentos-reszerol-vegre-setalhatunk-kozvetlenul-a-duna-parton/ 

**********

„Hétfőn a fideszes önkormányzat vezetéséhez közel álló helyi lap alapos összefoglalót tett közzé, amelyben azt taglalták, hogy Németh Szilárd hogyan tol ki rendszeresen saját régi csapatával, az önkormányzattal szoros kapcsolatot ápoló Csepeli Birkózó Clubbal” – olvasható a 24.hu-n.

https://24.hu/fn/gazdasag/2022/05/13/csepel-fidesz-nemeth-szilard-birkozo-klub/, de a szombati 168.hu is átvette az írást.

Blogunk már többször foglalkozott a polgármester és Németh Szilárd államtitkár között évek óta tartó ellentétekkel. Ez az újabb hír a kettejük közötti rossz viszony választások utáni elmérgesedését jelzi. A hírt eredetileg közlő Csepeli Birkózó Club vezetése azon háborodott fel, hogy a Magyar Birkózó Szövetség (elnök: Németh Szilárd)  elvette tőlük a strandbirkózó Országos Bajnokság első fordulójának megrendezési jogát.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=484720016732564&id=100862971784939 Az ügy kapcsán a 24.hu felidézte a 2021. február 17-i írását, amelyben csokorba szedték az államtitkár által gründolt birkózó csarnok létrehozásának körülményeit, Megírták azt is, hogyan hagyta Németh cserben egykori klubját. A cikk végén az is kiderült, hogy a tagdíjat nem fizető Némethet a klub egykori elnökét, végül simán kitették a klubból. 

És végül egy mondat a cikkből, amit állítólag Németh Szilárd mondott: „Ezt a pénzt én szereztem, én építettem, ez az enyém!” Szerintünk nem csak a klubból kellene kitenni. 

**********

Csütörtökön írta meg a hvg.hu, hogy a május 17-én kezdődő Cannes-i Filmfesztiválnak van egy csepeli „résztvevője” is,  (https://hvg.hu/elet/20220512_GHRAOUI_Chocolate_a_75_filmfesztivalon?s=hk)  

ami persze nem hír a csepel.hu-nak. A Posztógyár u. 11. szám alatt működő Ghraoui Csokoládégyárat a fesztivál szervezői „hivatalos ajándékozó partner”-nek kérték fel, A gyárat egyébként a háború elől menekülő szír üzletember hozta létre még 2017-ben. Jelenleg 500 embernek ad munkát, s a fesztiválon a „200 éves damaszkuszi családi recept alapján készített aleppói pörkölt pisztáciával töltött kandírozott sárgabarackokkal” vesz részt, amelyet a csepeli gyárban készítenek, Damaszkusz környéki sárgabarack felhasználásával. Ideje lenne tehát bővíteni a csepel.hu szerkesztőjének látókörét, mert nem az egyébként is komoly gondokkal küszködő önkormányzat, illetve a park-, játszótér-, és sportpálya építés, vagy a kerület fideszesek uralta, veszekedésekkel, vitákkal terhelt politikai közvélemény hozhat Csepelnek valódi fejlődést és hírnevet. A kerület jövője a kerületi ipar-és kereskedelem fellendülésén múlik, amihez sokkal többel járulhatna hozzá az önkormányzat. 

**********

Csütörtökön, május 12-én volt az Ápolók Nemzetközi Napja, az Ápolók Világnapja, ami sem a csepel.hu, sem a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat vezetőjének, illetve a honlapját szerkesztőjének sem jutott eszébe. Mindez a COVID19 járvány vége felé, amely hatalmas terhet rótt az egészségügyre, amikor több mint két év alatt százezreket kellett a kórházakban ápolni, amikor május 9-én közöltek szerint már majdnem 2 milliónál tart a fertőzöttek száma, s közülük a múlt hét végén 77 honfitársunk elhunyt, egy kicsit elgondolkodtató. Úgy látszik már nem csak pénzre, tisztességes bérre, de az emberi szóra sem telik. 

A brit ápolónő, Florence Nightingale, akinek egyébként születésnapjára emlékezünk ezen a napon, az 1854-1856 közötti krími háborúban mentette, illetve ápolta a sebesülteket, majd a háború után ápolónő képző iskolát alapított. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7617831285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása