CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Látja? Nem látja? Na látja, pedig Csepelen állítólag itt van már a Kánaán!

2022. május 16. 00:02 - csú

gubacsi_hid_nagyobb_1.pngRészlet a 2014-es fideszes, Németh Szilárd-Borbély Lénárd kampány-ígéretből: „2x2 sávosra szélesítjük a Gubacsi hidat! A Corvin csomópont kétszintes lesz. Az M0-s felhajtó az autók és a kamionok számára a lakott területek elkerülésével is elérhető lesz, de végig felújítják a II. Rákóczi Ferenc utat, kerékpársávval és forgalomcsillapítással látják el.” – 2019-es ígéret már csak BL-tól: Hamarosan elkezdődik a Gubacsi híd teljes felújítása. Kerékpáros híd is épül a Kis-Dunán…”

Csepelen siker, siker hátán, ha a jól fizetett kerületvezetők és hűbéreseik önértékelését nézzük. Ha kedves olvasónk csepeli, és mégsem így látja, megnyugtatjuk, a hiba nem az ön nézőpontjában van.

Az önkormányzati vezetés két és féléves munkájáról tett közzé egy monológot Borbély Lénárd polgármester a saját fb oldalán, ahonnan azt fürgén átvette a csepel.hu is. Siker siker hátán.

A polgármester ezzel az önértékeléssel, bőven adott témát a helyi ellenzéknek, reméljük véleményüket rövidesen közölhetjük. Addig is, mielőtt eluralkodna rajtunk a „...megálljunk, Mert itt van már a Kánaán!” hangulata, olvasóink figyelmébe ajánljuk Borbély úrnak a 2019-es önkormányzati választások előtti ígéreteit, a Csepeli Hírmondóban hat hónapon keresztül (2019. 04.25-2019.10.02.) közölt cikkek alapján:

1) Két-három éven belül felújítják és meghosszabbítják a csepeli HÉV-et, megvalósul Csepel tömegközlekedésének fejlesztése. 

2) Öt éven belül leaszfaltozzák az összes belterületi földutat. Tervezés alatt van a gerincút teljes szakaszának folytatása és

befejezése, amit már 2014-es, 35 pontjában is megígért. Kerékpárút lesz a Kis-Duna mellett, a Corvin csomópontot kétszintessé teszik. Az M0-s felhajtó az autók és a kamionok számára a lakott területek elkerülésével is elérhető lesz, de végig felújítják a II. Rákóczi Ferenc utat, kerékpársávval és forgalomcsillapítással látják el. 

3) Hamarosan elkezdődik a Gubacsi híd teljes felújítása. (2014-es ígéret: „2x2 sávosra szélesítjük a Gubacsi hidat!) Kerékpáros híd is épül a Kis-Dunán.

4) Folyamatban van Csillagtelep rehabilitációja. (Az öt éve bejelentett fejlesztés egyik elemének, az Erdősor u. 45-47. sz. alatti közösségi háznak 2021. december 31-ig kellett volna elkészülnie, míg a többiről Borbély úr legutóbb azt mondta: „dolgoznak a megoldáson”.)

5) A Jedlik Gimnázium teljes felújítása után az ország legszebb és legmodernebb gimnáziuma lesz, „a tervek szerint két év múlva költözünk vissza…”! (jedlik.hu, 2019. augusztus 29., 21:25)

6) Az önkormányzat ragaszkodik a Csepel SC sporttelepének megmaradásához, és a későbbiekben fel kívánja újítani, a Kis-Duna partot pedig meg kell őrizni a sportot és a családok kikapcsolódását segítő zöld területnek. (A „ragaszkodás” egyik eredménye: a sporttelep magántulajdonba, Németh Szilárd magánalapítványa tulajdonába került.)

A fenti ígéretek többségére vissza sem tért beszámolójában Borbély Lénárd. Helyette előadott egy sikertörténetet, a nagyszerű eredményekről. A Rajkin-i idézet ide is illik: „Válámi ván, dé ném áz igázi”, azzal a megjegyzéssel, hogy az öt esztendő alatt sajnos Csepel népszerűsége, vonzereje a budapesti kerületek sorában több mutatóban jelentősen csökkent, csakúgy, mint a kerület lakosságszáma. 

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9817811417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása