CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Súlyos konfliktusok Csepelen a Hírmondó derűs cikkeinek árnyékában

2022. június 17. 00:02 - csú

borbelylenard_polgarmester_csepeli_pedagogusokkal_-2022-06-pednap.pngEz egy beszédes, jó kép: kitüntetett, boldog csepeli pedagógusok a polgármester társaságában - A Béke téren,  az egykori rezsiharcos polgármesterrel  azonban mostanában nem készül CSH-s fotó, pedig arról is sok mindent le lehetne olvasni...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 15-én megjelent 12. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk a véleményünket. 

Sok mindennel foglalkozik a lap legújabb száma, azonban a kerület két meghatározó fideszes urasága - Borbély Lénárd és Németh Szilárd - között évek óta folyó hatalmi harc legutóbbi ütközetei, amelyeket a héten több lap, illetve internetes fórum is közölt, nem fért be a témák közé. Miért? Csak az ellenzéki erők közötti belső villongások, botrányok közlésére van felhatalmazása a szerkesztőségnek? A hatalmi harc lenyomata, a csepeli sportot megrázó, nyugodt fejlődését veszélyeztető események azonban visszatükröződtek a helyi lap mostani számában is.

A lakosokat foglalkoztató csepeli és országos, nemzetközi ügyek visszhangja, a tanévzárás helyi tapasztalatai most sem fértek bele a lapba. A kerület egészségügyi gondjai, közlekedése vagy a választások után felerősödött infláció, a háború miatt kihirdetett újabb veszélyhelyzet, a benzinmizéria, a válság csepelieket vagy éppen a nyugdíjasokat érintő hatásai, a kormány önkormányzatokat sújtó döntései nem érdeklik a lap szerkesztőit, de a csepeli fideszes vezetőket sem? Ők mással vannak elfoglalva: a hatalmi harcukat vívják… 

Véleményünk a lap néhány cikkéről:

1) A nemzeti összetartozás napja Csepelen

A hosszabb, másfél oldalas írás első részét június 5-én, második részét 6-án közölte az önkormányzat hivatalos oldala, a csepel.hu, amelyen sok fotóval illusztrálva jelentek meg a tudósítások. A két helyszínen egyébként viszonylag kevés érdeklődő volt jelen, míg a koszorúzásról távol maradtak – az LMP kivételével –, az ellenzéki pártok képviselői is. Bár azon is érdemes elgondolkodni, hogy az Összetartozás Házában tartott megemlékezésen a csepeli pártok képviselői nem vettek részt.

Mindez talán mutatja azt is, hogy a magyar társadalom ma is megosztott Trianon megítélésében, illetve nem állja meg helyét a koszorúzáson elmondott polgármesteri beszéd mindegyik gondolata sem, pl, hogy „az elmúlt években nagy sorskérdésekben a magyarok mindig összezártak.” Ami pedig azt illeti, hogy a jelenlegi csepeli vezetésnek miben van „kulcsfontosságú” szerepe, azzal kapcsolatban csak annyi megjegyzésünk van, hogy érdemi, Trianonról szóló szakmai, politikai fórumok, viták és következtetések levonása, illetve megfelelő jövőkép kialakítása, közös kibeszélése és megbeszélése együttműködés nélkül a magyarok, köztük a csepeliek összezárása is a távoli jövőbe veszhet, holott ezekben a kérdésekben az önkormányzatnak kulcsszerepe lehetne.

2) Újabb segítség Beregszásznak

„A csepeliek újabb adománya” jutott el Beregszászra, május 31-én, tudtuk meg a pár soros cikkből, amely a polgármester közösségi oldaláról lett átvéve. A „szállítók” Borbély Lénárd polgármester és munkatársai voltak. Azt értjük, hogy miért kellett egy rövid írásban háromszor leírni a polgármester nevét, azt viszont nem, hogy „A mi dolgos polgármesterünk…” (B.L. fb oldala) és munkatársai, mint a csepeliek adományait leszállítók mellé miért nem fért be egy ellenzéki képviselő sem?! Ők nem tartoznak a csepeliekhez?

3) Állami, tankerületi és fővárosi elismerések pedagógusnapon
A téma, mármint az elismerések átadása, nagyszerű alkalmat adott arra, hogy a június 5-i pedagógus nap
jelentőségéről, ennek kapcsán a csepeli pedagógusok helyzetéről, erkölcsi, anyagi megbecsülésének helyi eredményeiről és gondjairól ne írjon egy sort sem a CSH. Gondosan kerülte is a lap a téma bármilyen megemlítését, jóllehet bőven lehetett volna miről írni vagy például megkérdezni a kerületi tanítóka, tanárokat: mi ezekről a véleményük, miként gondolkodnak a csepeli pedagógusok ezekről a problémákról. Vagy Csepelen ebben is REND van? Az orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszerének rendje? Mi lesz velük/velünk, ha tovább csökken a kerületben a gyermeklétszám, ha egyre többen hagyják el a pedagógus pályát?

4) Csepel SC: több száz csepeli gyereket tilthatnak ki

A cikk aláírása: csepel.hu, azonban a témával kapcsolatos írás az önkormányzat honlapján nem található. A polgármester közösségi oldalán viszont június 3-án megjelent egy hír:

„A Csepel Utánpótlás Sportegyesület és a Csepel FC egybeolvadása folyamatban van, a közös évzáró rendezvényen köszöntöttem a játékosokat, edzőket és a szülőket. A 250 utánpótlás sportolóval foglakozó új egyesület, a Csepel FC Utánpótlás Sportegyesület kerületünk legnagyobb utánpótlás egyesületévé válik.”

A helyi és az országos médiának, sajtónak, internetnek köszönhetően már egész Csepel tudja, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd évek óta utálja egymást, ezért ott és úgy tartanak be a másiknak, ahol és ahogy csak tudnak. Ádáz küzdelmük középpontjában a csepeli sport feletti uralom megszerzése áll.

Ebből következően nem csodálkozunk a Németh-féle közleményen: a fiatal focisták kitiltása a Csepel SC Alapítvány Béke téri létesítményeiből durva és gusztustalan lépés, azonban a kettejük közötti, évek óta folyó háborúskodás legutóbbi eseményei, illetve Borbély Lénárd fentiekben idézett bejegyzése után várható volt. A két sportszervezet „egybeolvadása” ugyanis keresztbe tesz Németh tervezett fociklubjának.

A harc tehát folytatódik, és az igazi vesztesek a csepeli sportolók lesznek, akik közül sokan még bíznak eredményeikben, tehetségükben, a közösségben, abban, hogy a politikának, illetve a politikusoknak szükségük van rájuk, illetve abban, hogy ahol a pénz van, ott a siker lehetősége is biztosított.

Borbély Lénárdnál az ügy akkor kezdődött, amikor ‑ annak ellenére, hogy nem kötelező helyhatósági feladat ‑ néhány éve önkormányzati sportegyesületet hozott létre, százmilliókat fordítva fennmaradásukra és fejlesztésükre, Németh pedig, korábbi ígéretei ellenére, a fideszes állam „bácsi” segítségével megvásárolta, megszerezte előle a Csepel SC Alapítvány milliárdokat érő vagyonát. A pénz, a hatalom most Németh oldalán van. Hogy meddig? Addig biztosan, amíg az őt hatalmon és valamilyen jelentős, kormányzati pozícióban tartók érdeke megkívánja. Ezért felkészül a kitiltásra a Csepel FC BLSZ-ben játszó labdarúgó klubja.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3217859967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása