CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi rejtőzik egy lebontott kordon mögött, és mi lesz a többivel?

2022. június 24. 00:02 - csú

kordonok_nsz_alademiajanal.pngA kordonok egy részét lebontották, de senki sem tudja, mi folyt és folyik az elsötétített üvegfalak mögött....Helyi szenzáció és országos érdeklődést kiváltó média esemény lett, amikor kordonbontásra szólította fel a csepeli polgármester a Kozma István Magyar Birkózó  Akadémiát

A botrány kipattanása óta sok sajtóorgánum foglalkozott a témával. A CSH  írása a polgármester fb oldalán írtak alapján készült. Van azonban néhány megjegyzésünk a névtelenségbe burkolódzó hírmondós szerző (szerkesztő) írásához:

> a helyzet kialakulásának alapvető oka, hogy az önkormányzat vezetése, Borbély Lénárddal az élen, jó néhány évvel ezelőtt, korábbi választási ígéretei ellenére, engedélyezte Németh Szilárdnak a KIMBA terveinek megvalósítását a Hollandi úton, egy rendkívül értékes telken, 400 milliós(!) anyagi támogatással együtt. Majd, mint hatóság, nem lépett fel a megígért épületmagasság ügyében Németh és csapata ellen. Miért nem? Pedig 2010 előtt, az ott szerveződött és általuk is támogatott civil szervezettel együtt, ádáz küzdelmet folytattak a

korábbi önkormányzati vezetés ellen, a Hollandi út értékeinek megóvásáért, egy magáncég által oda tervezett szálloda megépítése ellen. 

> Ábel Attila most nem közölt, saját közösségi oldalán megjelent írásában elkotyogta, amiről a nyilvánosságot elfelejtették tájékoztatni: 2021. június 30-án az akkor is felépített kordont, le kívánták bontani, Némethék azonban „rendőrt hívtak a polgármesterre.” Ennek tudatos elhallgatása sem erősíti Borbélyék egyébként jogos fellépésének erkölcsi alapjait. 

> De eltűrték és eltűrik azt is, legalábbis a nyilvánosság előtt, hogy Németh korábbi ígéretei ellenére nem engedte/engedi be a Csepeli Birkózó Clubot, illetve versenyzőit a csarnokba. 

Mindez, illetve a tisztségviselők, elsősorban Borbély felemás magatartása (a polgármester az április választásokon vállalta Németh nyílt támogatását) végül is erősítette Németh egyébként sem kis egóját, ezáltal Borbély és Németh közötti vita nyílt eszkalálódását is.

Eközben a terület további beépítése, tehát Németh tervei hosszú távú megakadályozása érdekében a polgármester február óta szervezte, „alakította” a közvéleményt, felesleges kérdőívet adott ki, lakossági fórumot szervezett. Taktikázása rontotta Németh választási esélyeit, amiért persze nem kár, csak világosan kellene látnunk, hogy nem „grállovagok” csatájáról volt és van szó, s Borbély Lénárd sem lett hirtelen ellenzéket, baloldalt szerető polgármester.

Hatalmi harc folyt és folyik jelenleg is Csepelen a hatalmon lévő párton belül, két fideszes vezető küzd Orbán helyi fővazallusi címéért. A választási ígéretek többségének megvalósítására pedig, az előttünk álló válság miatt, már esély sincs. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4617838225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása