CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel rozsdásodik, de közben sokmenetes harc dúl a Kis-Duna-partért

2022. június 28. 00:02 - csú

gubacsi_hid_nagyobb_2.pngA csepeli politikai csatározások, akadémiai kordonépítések és -bontások közben már szó sincs arról, hogy mikor és hogyan folytatódik a kerület infrastrukturális fejlesztése (korszerű, meghosszabbított HÉV, Gubacsi híd felújítása, a Corvin-csomópont kétszintes kiépítése, a gerincút II-III szakaszának megépítése...). Csepel jövőjének ezek az igazi, megválaszolandó kérdései, nem a két fideszes zászlós úr hatalmi harca. A  közügyek azonban most vesztésre állnak Csepelen...

Úgy tűnik, hogy az önkormányzat két vezetőjének, Borbély Lénárd polgármesternek és Ábel Attila alpolgármesternek  Németh Szilárddal vívott belharca sokmenetes lesz. Németh Szilárdot néhány hete Orbán Viktor a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztosnak nevezte ki. Németh a rezsicsökkentést védi, Borbélyék a Kis-Duna-partot. Ahogy kezdenek a szekrényből kihullani a csontvázak, kiderült, hogy a Kis-Duna-parti ütközetben már csak az

ütős érv hiányzik a két önkormányzati vezető kezéből. (Némethnek már megvan: a rezsiharc kezdetekor, kilenc éve ragadta magához) Már a jog pallosával való fenyegetés is elhangzott, a polgármester szájából. 

Borbély Lénárdnak biztos háttér kell a 2024-es polgármesteri küzdelem sikeres megvívásához, s most úgy látta/látja, az úton Németh a legnagyobb akadály. Ő ugyanis a testületi ülések tapasztalatai alapján, a frakció jelentős részének támogatását is maga mögött érezheti. A helyzet tehát „fokozódik”, most már, félve a gazdasági válság következményeitől, Csepel fejlesztésének esetleges elmaradását is Németh nyakába akarják varrni. 

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, az adok-kapok újabb és újabb eddig eltitkolt részleteit, a bili teljes kiborulását, ami szerintünk elkerülhetetlen. Persze, ismerve az orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszerének lehetőségeit, még az is lehetséges, hogy a teljhatalommal rendelkező kormányfő, egy-egy kokival, rövidre zárja a két harcos hatalmi harcát.

Ennél nagyobb gond, hogy közben sehol sincs szó arról, hogy mikor és hogyan folytatódik a kerület infrastrukturális fejlesztése (korszerű, meghosszabbított HÉV, Gubacsi híd felújítása, a Corvin-csomópont kétszintes kiépítése, a gerincút II-III szakaszának megépítése, stb). Csepel jövőjének ezek az igazi, megválaszolandó kérdései, nem a két úr hatalmi harca. Ezek az ügyek azonban most „vesztésre állnak”. Azaz nem a hatalomért kellene harcolni, hanem a kerület fejlődéséért. Igaz, ez már nem a két félen múlik, de ők is tettek érte, hogy így legyen. 

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2717850001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása