CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Merre és mire folyik Csepelen a kincstári pofapénz?

2022. július 06. 00:02 - csú

csepeli_pohi_felulrol_madartavlatbol_13.jpgFelülről nem látható... Itt szórakozásra, hangulatjavításra, egyesek személyi juttatásaira (megvételére) iszonyatos mennyiségű pénz megy el, míg a létfontosságú ügyekre (eü, közlekedés, oktatás, stb) nem jut elegendő! Most, hogy kiborult a bili a fideszes nacsalnyikok között a fentiekre maguk szolgáltatnak bizonyítékokat!)

A csepeli fideszes vezetők minden lehetőséget megragadnak, hogy szidják Karácsony Gergelyt. Nem csak azért, amiért megérdemli, hanem mindenért! Ellenzéki szempontból ez nem nagy baj, mert hiteltelenné teszik a teljes viszonyulási rendszerük őszinteségét.

Hallgatnak viszont Varga Mihályról! Pedig ő számukra sokkal nagyobb bajt okozott a megszorító intézkedéseinek önkormányzatokat sarcoló részével. A pénzügyminiszter úgy véli, hogy „vannak rendesen tartalékok az önkormányzatoknál”, ezért ő ott bajt nem okoz.

Ha a hallgatás beleegyezés, akkor igaza lehet a miniszternek.

Vannak rendesen tartalékok! - Hallgatja belenyugvóan Borbély Lénárd

Csepelen bizonyára megáll a miniszteri vélemény! Itt ugyanis nem ritka, hogy a

kerületi költségvetés főösszege az év zárásakor jóval meghaladja a negyven milliárdot. Ez azt jelenti, hogy az év folyamán közel a háromszorosára növekedik az év elején törvényszerűen megállapított főösszeg. Ezt a növekményt „pofapénzként” emlegetik a hozzáértők, ami a kormány hozzá hűséges vetésű helyhatóságok /mi kutyánk kölykeit/ kézből etetését szolgálja. Többek között bizonyára azért is, hogy hallgassanak! Itt lehet a kutya elásva amikor arra keressük a választ, hogy Borbély Lénárd miért kiabál oly eszeveszetten pár százmilliós fövárosi forint elvesztése miatt, és miért hallgat jónéhány milliárd kormányzati „pofapénz” elvesztésekor.

Igaz, hogy pazarló és rossz a gazdálkodás Csepelen! Itt már egyszer kihirdették: „tudtuk, hogy jók vagyunk, csak nem tudtuk, hogy ennyire”. Aztán kiderült, hogy kétmilliárdot elkönyveltek!

Itt szórakozásra, hangulatjavításra, egyesek személyi juttatásaira (megvételére) iszonyatos mennyiségű pénz megy el, míg a létfontosságú ügyekre (eü, közlekedés, okt stb) nem jut elegendő! (Most, hogy kiborult a bili a fideszes nacsalnyikok között a fentiekre maguk szolgáltatnak bizonyítékokat!) Nyílt titok volt, hogy - híreszteléseikkel ellentétben - a személyi szolgáltatásaik körét a 2010-es évhez viszonyítva sokszorosára növelték! Míg a szocialista vezetőknek egyetlen személyi használatra kiadott, és közpénzből fenntartott személygépkocsijuk nem volt, most a fideszes rendelet szerint lehet (és van is) hat! A polgármesternek tárgyalóasztalos mikrobusz, (nem tudjuk páncélozott-e de sofőr jár hozzá) „alpolgármestereinek, meg jegyzőjének, aljegyzőjének” felső kategóriás tavaly vásárolt autó dukál.

A szintén fideszesek által munkakörbe helyezett középvezetők többsége is kapott szolgálatinak mondott, (de valójában személyi használatra szóló) közép kategóriás személygépkocsikat. Mindenki láthatja a kerület teli van a Városgazda emblémáját viselő személygépkocsival. A helyi közterület felügyeletnél is van legalább három. (És nem tudjuk, hogy az „odaajándékozott, /rendőrség, mentő stb/ de, a mi nyilvántartásunkban szereplők adóját nem mi fizetjük-e) Mert ezeknek az adóit, duplázta meg a megszorítások első körével Varga Mihály!

A másik bennünket érintő önkormányzat az ellenzéki összetételű a budapesti. Itt már sántít a tartalékok meglétére vonatkozó miniszteri megállapítás. A 2010 előtt 550 milliárdot is meghaladó nagyságrendű költségvetés mára a felét se éri el. Borbély Lénárd most mégis Budapest városháza vezetőjét szidja a csepeli Táncsics Mihály úti aszfaltozás elmaradása miatt, A kormányt dicséri. hogy megígérte a pénzt. Pedig jól tudja, hogy sajnos ennek az utcának a felújítása is csak egy be nem váltható ígéret. Tudják, olyan meseszerű: Hol volt, hol nem volt! (Mint annak idején Németh Szilád csepeli zsinagóga építése.) Nem volt és nem lesz!

Mi csepeliek azonban örülhetünk a kormány által ide juttatott a kiemelkedő összegeknek, de azt kissé keserűen konstatáljuk, hogy mindezt az itteniek kizárólag vezetőik jólétén keresztül élvezhetik!2022.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9317866745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása