CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt: 150 új lakást adtak át Csepelen (Előtte és utána a többit)

2022. július 16. 00:02 - csú

csepeli_bajcsy_1970_lakotelep.pngA lakásépítési akciót a Csepel Vas- és Fémművek 1966-ban indította meg és az építéshez szükséges pénzt a vállalatok adták. Eddig (1970-ig) összesen 364 új otthont adtak át a Csillag-telepen és a Bajcsy-Zsilinszky úti lakónegyedben.

Ez ma már szinte elképzelhetetlen, hihetetlen, pedig egyszer volt és igaz volt. Szikár, beszédes számok, tények beszélnek Csepel múltjának egyik fejezetéről, amelynek egykori résztvevői, mai tanúi közül ma is többen köztünk élnek például ott, ahonnan a most következő információ származik… Ötvenkét éve írta a Népszabadság:

„A Csepel Vas- és Fémművek lakásépítő akciója keretében szombaton a Csepeli Munkásotthonban ünnepi külsőségek között adták át 150 lakástulajdonosnak a XXI. kerületben, a Bajcsy-Zsilinszky úti telepen felépült új otthonok kulcsát.

A gázfűtéses, hideg-meleg vízzel, beépített bútorokkal ellátott lakások többsége kétszobás. Az idén még 114 lakás átadását és további 361 építésének megkezdését tervezik.

A lakásépítési akciót a

Csepel-művek 1966-ban indította meg és az építéshez szükséges pénzt a vállalat adta. Évente mintegy 100—130 lakást építettek.

Eddig összesen 364 új otthont adtak át a Csillag-telepen és a Bajcsy-Zsilinszky úti lakónegyedben.

csepeli_bajcsy_uj_hazak_1970_03-22_nepszabi.pngA tröszt pártbizottsága, KISZ-bizottsága és szakszervezeti bizottsága a lakások elosztásánál gondosan mérlegeli az igénylők lakás- és szociális helyzetét, figyelembe veszik a kérelmezőnek a vállalatnál eltöltött munkaidejét és törzsgárdatagságát, végzett munkáját, magatartását és családi körülményeit. Elsősorban a fizikai dolgozók és a fiatal házasok lakásgondjain kívánnak enyhíteni.”

Forrás: Népszabadság 1970.

Bánhalmi János (Népszabadság) fotója a Bajcsy-Zsilinszky úti lakótelepen készült 1970 tavaszán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6817883853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása