CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A fenyegetésből valóság lett, gyerekeken csattan az ostor Csepelen…

2022. július 28. 00:02 - csú

csepel_sc_beke_teri_fobejarat_8.PNGNem oszlanak, hanem tovább gyülekeznek, sűrŰsödnek a viharfelhők a csepeli stadion felett...Egyszer már lecsapott a mennykő 

Ma már tudjuk, hogy a fenyegetésből valóság lett: Németh Szilárd július 1-től kirúgta a Csepel SC Béke téri labdarúgó pályáról a Csepel FC focicsapatát. Némethnek az a terve, „hogy Csepel TC néven, a megszokott csepeli címerrel és színekben” indítanak csapatot a bajnokságokban, a Csepel FC helyi riválisával a Csep-Gól FC-vel közösen, illetve a most kirúgott csapat átcsábítható edzőivel, játékosaival.  

Egy hónappal korábban, június elején már szülői értekezletet is tartottak a két egyesületnél focizó gyerekek szülei részére, ahol előadták a Csepel SC több mint 50 milliárdos(!) fejlesztési terveit: 

„A látványtervek alapján nem is csak egy sportkomplexumról van szó, hanem gyakorlatilag egy komplett városrészről. És ez nem is akkora túlzás, felsorolni is nehéz, mit ígérnek, mi

 épülne vagy újulna meg Csepelen. Újjáépülne a Bajnokok Csarnoka, felújítanák a 12 ezres atlétikai és labdarúgó-stadiont, ráadásul a látványtervek alapján a lelátó végig fedett lenne (jelenleg csak a főlelátó az). Épülne még tanuszoda, sporthotel, három új sportcsarnok, kettő az edzésekre, egy pedig a versenyeknek. Itt kapna helyet a paralimpiai központ, és a sportbolt, fedett parkolóház, irodák mellett egy kápolna is szerepel a tervekben.” 

https://telex.hu/belfold/2022/06/28/csepel-fc-focistak-stadion-fuzio-utanpotlas-nemeth-szilard-borbely-lenard 

Minderről a csepeli önkormányzatot nem tájékoztatták, de a szülők sem kaptak tájékoztatást, hogy konkrétan mikor kezdődik a tervezett beruházás, s mikorra várható befejezése. 

A harc tehát a csepeli sportért most újból nagyobb nyilvánosságot kapott. Németh, senkivel sem egyeztetve, folytatta nyomulását, a tervei megvalósításához szükséges, Csepelen már meglévő anyagi, technikai, személyi feltételek szétzilálásával, a fennmaradó „elemek” átvételével, saját zászló alatti újraindításával.

Az önkormányzatnak lassan illene beismerni, hogy nincs ereje mindezt megakadályozni, sőt abból az álmából is fel kell ébrednie, hogy beleszólhat a Béke téri ingatlan bármilyen fejlesztésébe. Ha mégis, akkor pedig már lépnie kellett volna. 

A polgármester fb oldalán közzétett megszólalás, sajnálkozás a kialakult helyzet miatt már semmit nem ér, ráadásul Borbély úr egy szót sem írt saját felelősségéről, ami megkerülhetetlen. Már csak azért is, mert amikor jóban volt a két fideszes kiskirály, akkor közösen Németh Szilárddal, mindent megtettek a Csepel SC Alapítvány akkori tulajdonosának lejáratása érdekében, sőt, képtelenek voltak javaslataikat elfogadni, végül a 2014-es önkormányzati választások előtti napokban nagy nehezen megszületett, testület által is támogatott megállapodást betartani. 

Még egy megjegyzés a polgármester közösségi oldalán közreadott szöveghez. Borbély Lénárd azt írta, hogy „Csepel sportéletében BÉKÉRE van szükség, ahogyan a világban is.” Ferenc pápa mondta még 2016-ban: „... a béke egy ajándék, amelynek megvan a maga életútja és mindenkinek „dolgoznia” kell rajta, hogy fejlődjön.”  http://www.archivioradiovaticana.va/storico/2016/09/08/a_nagy_tal%C3%A1lkoz%C3%B3k_nem_hoznak_b%C3%A9k%C3%A9t,_ha_a_sz%C3%ADvek_h%C3%A1bor%C3%BAban_%C3%A1llnak/hu-1256707 Az Orbán-rendszer (NER) a létrejötte óta a harcról szól, s az urak mindig mindenkivel harcoltak/harcolnak, a Orbán Viktorral az élen, akinek lételeme a harc. Hogy ki kezdte a két csepeli fideszes között a harcot, senkit nem érdekel. Uraim! Dolgozni kellett volna a békéért, a valódi fejlődésért. 

Németh meg közben megy előre, saját korábbi ígéretei sem érdeklik, pláne nem kíváncsi arra, hogy mi minderről az önkormányzat polgármesterének és képviselő-testületének a véleménye. A kérdés csak az, mit szólnak mindehhez a csepeliek?

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5517874089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása