CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel mai két nagy ura átlépett egy határt, de titkolják a folytatást

2022. augusztus 15. 00:02 - csú

a_magyar-roman_hatar_fele.pngAzt, hogy mit kérdeztek a csepeli polgármestertől és földijétől, a rezsibiztos akadémikustól a tusványosi szabad egyetemisták, és hogy a kérdésekre ők mit válaszoltak, nos azt egyelőre ‑ vagy talán már soha? ‑ nem tudhatjuk meg. Talán majd egyszer  együtt leereszkednek a csepeli nép közé, és akkor hajlandók lesznek beszámolni a közpénzen tett túráról. Addig itt állunk a kétségek között…

Hiába várjuk, hogy a polgármester és a rezsibiztos kötelességének érzi majd, hogy a választóik előtt tisztességesen beszámoljanak arról, mi dolguk volt Erdélyben a Tusványosnak nevezett, hagyományos tusnádfürdői-bálványosi Fidesz-rituálén, a 31. szabadegyetemen. Csak szűkszavú, semmitmondó sorokat olvashatunk tőlük.  A kettőjük között megromlott viszony miatt gyanítjuk, hogy fittyet hánytak az általuk hangoztatott -  és az ellenzék számára kötelezővé tett - takarékosságra, és nem egy autóban lépték át a román határt. A pénz nem számít. Nem férnek el már ők egy kocsiban régóta…

Borbély Lénárd testhez álló témáról beszélt „Önkormányzatok mozgástere határon innen és túl” címmel.

Kíváncsian várjuk mikor tájékoztatja a csepelieket arról, hogy mit mondott a magyar önkormányzatok mozgásteréről. Nehéz helyzete lehetett, mert nem teregethette ki a szennyest, s nem mondhatta ki azokat a tényeket, amelyek alapján mára már egyértelmű: az Orbán-kormány „határon innen” gyakorlatilag felszámolta az önkormányzatiságot.

Igaz, itthon sem meri elmondani az igazságot, mert ki kellene azt is mondania, hogy minden önkormányzatokat érintő jogi és államigazgatási hatáskör vagy az önkormányzati adók elvonása, az önkormányzati vagyonelemek államosítása stb, elődje, Németh Szilárd és az ő egyetértésével, asszisztálásával történt.

A polgármester mellett Németh Szilárd is kitett magáért, teljesítette feladatát Tusványoson.

A Nemzeti Sport helyben felállított sátrában készült fórumról azonban be kellett érnünk a lap tudósításával. Abban az alábbiakat olvashattuk:

„...Nagy tetszés fogadta például Németh Szilárd bejelentését, miszerint országhatárainkon túl immár nem csak a vajdasági Magyarkanizsán lesz birkózó akadémia, hanem hamarosan Székelyföldön is…Németh Szilárd egy csepeli kocsmából vett, tréfás idézettel érvelt az akadémiák mellett: „Jobb, mint otthon.” Vagyis: jobbak a körülmények (saját életéből vett példával is élt: nekik otthon fürdőszobájuk sem volt gyerekkorában, zuhanyozni edzés után tudott), a sportnak rendelnek ott alá mindent, a gyerekek és a szülők válláról vesznek le terheket.”

Azt, hogy mit kérdeztek a rezsibiztos akadémikustól a tusványosi szabad egyetemisták, és hogy a kérdésekre Németh Szilárd mit válaszolt, nos azt egyelőre ‑ vagy talán már soha? ‑ nem tudhatjuk meg. Talán majd egyszer polgármester utódjával együtt leereszkednek a csepeli nép közé, és akkor hajlandók lesznek beszámolni a közpénzen tett túráról. Addig itt állunk a kétségek között…

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4617899401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása