CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csatatér lett Csepelen a Hollandi úti volt ifjúsági tábor

2022. augusztus 16. 00:02 - csú

ifjusagi_tabor_felujitasa-2022-07-19_rombolas.pngFelújításnak nevezik, de itt éppen a szétverés látszik. A háborús állapotokat nem (csak) ez a kép mutatja. A közkedvelt, sokat látott létesítmény a színtere a volt és a jelenlegi polgármester agyrémig fajult ütközeteinek. A rezsibiztos és a mai kerületvezető vívja a külön meccsét hol a birkózó akadémiával, hol pedig exkavátorokkal. Közben a csepelieket egyre több helyről szorítják ki…

Elkezdődött a volt ifjúsági tábor felújítása – adták hírül az önkormányzat fideszes vezetőinek szócsövei. Azt, hogy – nem ok nélkül – tartanak a csepeliek felháborodásától jól érzékelteti: újra és újra leírják, szajkózzák: „...sem szálloda, sem lakópark nem lesz a területen.”

Borbély Lénárd a tábor fejlesztésével foglalkozó beszédeiben szeret

visszatérni a múlthoz. Sajtótájékoztatóin, rendezvényeken, testületi üléseken rendre elmondja, a 15 évvel ezelőtti (!!!) vezetés ostorozása céljából, hogy azok be akarták építeni a Kis-Duna-partot, de ők „...ellenzéki képviselőként, (a Fidesz frakció vezetője volt) civil szervezetekkel közösen utasították el.”

Hiába állandóan kampányolni kell. Majd ismét a régóta ismert szöveg következik: „...A Kis-Duna-partot nem lehet beépíteni...stb”. Ezzel állandóan a Németh Szilárddal évek óta folytatott hatalmi harcát, szembenállását próbálja becsempészni az olvasó gondolataiba.

Már legalább másfél éve folyik a kettejük közötti adok-kapok, eredménytelenül. Ráadásul arról nem szól, hogy a konkrét ügyben Németh Szilárd áll nyerésre! A mostani rezsiügyi kormánybiztos ugyanis, éppen a polgármester segítségével és önkormányzati támogatással építette be a Kis-Duna-part egy részét, létrehozva a volt ifjúsági tábor mellett, a birkózó akadémiát, a KIMBA birodalom központi telephelyét. Mint tudjuk, Németh úr a szebb napokat látott Béke téri volt Csepel SC sporttelepen is fejleszteni akar – az önkormányzat ellenére is.

ifjusagi_tabor_felujitasa-2022-07-19.jpgAz is rendszeresen hiányzik Borbély Lénárd „tábori szövegeiből”, hogy mennyibe kerül a tábor „felújítása”, ha azokat a munkálatokat, ami jelenleg folyik a táborban, még felújításnak lehet nevezni. Szerintünk milliárd körüli fejlesztésről van szó, amit azért illett volna jóváhagyatni a képviselő-testülettel, és ismertetni, közölni – előzetesen – a csepeliekkel.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4517895435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása