CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliektől kérdezték: Ti hova jártok strandolni nyáron?

2022. augusztus 17. 00:02 - csú

csepeli_strand_uj_nagymedence_-2022-07.pngCsak egy kérdés: a Csepeli Strandot működtető kerületi részvénytársaság   átszervezése miatt fog-e változni a strand látogatottsága, népszerűsége, létrehozható egyáltalán valamilyen nyereség az üzemeltetés során? Különösen ebben a gazdasági helyzetben, az elszabadult infláció, a megélhetési költségek jelentős növekedése mellett. 

Szavazást kezdeményezett a 21.kerulet.ittlakunk.hu című hírportál Ti hova jártok strandolni nyáron? címmel. A voksok szerint a válaszolók ~34 százaléka jelölte meg valamelyik budapesti fürdőt, strandot vagy közeli élővizet (tó, Duna-part stb). Közel 50 százalékuk inkább vidékre, távolabbi élővízhez (Balaton, Tisza-tó), tengerhez utazott/utazik, azaz nem veszi igénybe a budapesti, a csepeli strandolási szolgáltatásokat. 

Annak ellenére, hogy nem reprezentatív szavazásról van szó, a számok mindenképp elgondolkodtatóak. A csepeli önkormányzat eddig sok száz milliót költött a csepeli strand fővárostól való megvételére, fejlesztésére, bár a 2010-es ígéretből, a fedett úszómedencéből nem lett semmi. Ennek ellenére sem valószínű, hogy

nyereségesen működtetik a Csepeli Városgazda Zrt-hez tartozó létesítményt, s a kihasználtsága sem éri el az önkormányzati vezetés által annak idején tervezett nagyságrendeket. 

A létesítményt fenntartó és üzemeltető Csepeli Városgazda Zrt., amely az önkormányzat egyszemélyes társasága a 2021-es évet ugyanis 212,5 mFt-os(!) veszteséggel zárta, amihez valószínűleg a csepeli strand is hozzájárult, arról nem is beszélve, hogy fejlesztésére a társaság az önkormányzattól vett fel tagi kölcsönt, amelyet 2025. december 31-ig kell visszafizetnie.

Nem véletlen tehát, hogy a képviselő-testületnek Borbély Lénárd javasolta a társaság szervezeti átalakítását. Jogos kérdés azonban: az átszervezés miatt fog-e változni a strand látogatottsága, népszerűsége, létrehozható egyáltalán valamilyen nyereség az üzemeltetés során? Különösen ebben a gazdasági helyzetben, az elszabadult infláció, a megélhetési költségek jelentős növekedése mellett. 

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4117885109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása