CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meghasonlás helyett kirekesztést a kirekesztő ellen

2022. szeptember 01. 00:01 - csú

fradi_fradistak_blheja.pngSzégyellhetik magukat azok, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak – mondta Kubatov Gábor, az FTC klubelnöke nemrég,  és a szavaiból csak úgy áradt a keserűség, amiért – noha tíz éve elnök, és nyomatékos állítása szerint azóta küzd a kirekesztés minden formája ellen – a mai napig vannak olyanok a zöld-fehér futballcsapat lelátóin, akik „még mindig megfeledkeznek arról, hogyan kell viselkedni egy Fradi-meccsen”.

Mindezt annak okán fájlalta, hogy az UEFA 79 ezer euróra (31 millió forint) és egy legalább 1000 fős szektor bezárásával büntette az egyesületet drukkereinek a pozsonyi Slovan ellen tanúsított viselkedése miatt. - "Maximálisan igazat adok az európai szövetségnek" – ecsetelte tovább Kubatov szemrebbenés nélkül. Másnak talán elvált volna az arcától a bőr: Kubatov klubelnök ugyanis a Fidesz pártigazgatója is, azé a párté, melynek miniszterelnöke Tusványoson kevert fajú népekről értekezett, valamint arról, hogy

„itt, Közép-Kelet Európában mi nem akarunk kevert fajúvá válni”, ami nem mondható el a Nyugatról, ahol „az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel”.

Mármost hiába igyekeznek a főispán alattvalói ezt másként láttatni, e megállapítás tökéletesen egybecseng azzal, amit most Kubatov oly érzékenyen kifogásolt. Mondhatnánk, a pártigazgató skizofrén helyzetbe került, csakhogy érdekes módon akkor nem volt sem ő, sem egyetlen párttársa sem ennyire kirekesztésellenes, amikor az ideérkező futballcsapatok épp a kirekesztés elleni fellépés gyanánt letérdepeltek a pályán, amit ezrek gúnyoltak és fütyültek ki.

De most össze kell zárni: az Orbán szavai keltette hullámok elé gátat kell emelni. Nem véletlen, hogy a szegedi egyesület is példátlan keménységgel lépett fel azokkal szemben, akik “Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” rigmust skandálva érkeztek a fővárosba az MTK pályájára. Meg kell mutatni: a fideszes nem rasszista! Csak hát ez Orbán tusványosi beszéde után elég nehéz. Mert ha tényleg ennyire nem bírják a kirekesztést, a kirekesztőt gyorsan ki kellene rekeszteniük.

Forrás: Varga T. Róbert (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7417904783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása