CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Heti hazugságok Szijjártó Pétertől és tettestársaitól

2022. szeptember 04. 00:01 - csú

szijjarto_peter.pngSzövetségeseink körében az Orbán-kormány pária. Egyértelműen. Az Egyesült Államok két év szünet után csak most küldött nagykövetet Budapestre, az Európai Unióban számos eljárás folyik ellenünk, és rengeteg pénzügyi támogatást tartanak vissza

Azt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (a magyar nagykövetek szokásos évi értekezletén), hogy bár Európában azt a képztet keltik, hogy mi, magyarok egyedül maradtunk, ez nem igaz, mert „az európai és észak-amerikai kommunikációs buborékon kívül a magyar kormányzati politika és azon belül a magyar külpolitika megbecsültsége egyértelműen minden idők egyik legmagasabb szintjén van”.

Ezzel szemben a tény az, hogy szövetségeseink körében az Orbán-kormány pária. Egyértelműen. Az Egyesült Államok két év szünet után csak most küldött nagykövetet Budapestre, az Európai Unióban számos eljárás folyik ellenünk, és rengeteg pénzügyi támogatást tartanak vissza, de még legközelebbi barátunk, a lengyel kormány is alaposan elhidegült magyar barátaitól. Igaz, a Nyugat ellenfelei szeretik Orbánt és igyekeznek felhasználni szolgálatait a nyugati világ ellen. Minden idők legmagasabb szintjén. Hogy meg is becsülik-e érte, az persze kérdés.

Azt is állította Szijjártó Péter külügyminiszter (Prágában, az európai uniós külügyminiszterek tanácskozása előtt), hogy

Európának félre kell tennie a háborút eszkaláló javaslatokat, és végre az ukrajnai béke megteremtésére kellene koncentrálnia.

Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Unió kezdettől fogva a béke megteremtésére koncentrált, mégpedig az oroszok elleni büntető szankciókkal, azt remélve, hogy ezek kikényszeríthetik az orosz agresszió leállítását. Ez sajnos nem így történt, de erre nem az a válasz, hogy akkor ne büntessünk, hanem inkább jutalmazzuk meg Putyint és hagyjuk magára Ukrajnát, mint ahogy Magyarország teszi. De ha Szijjártó mégsem ezt akarja, akkor mondja meg már, mit szeretne. Ne hagyjon bennünket kétségek – háború és béke – közt hányódni.

Azt állította Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója (videós nyilatkozatában), hogy Soros György támogatja az Ukrajnában folyó háborút és az európai szankciókat, ezért fölvetődik a kérdés, hogy a baloldalnak nyújtott kampányfinanszírozása fejében ugyanezt elvárja-e Márki-Zay Pétertől és Gyurcsány Ferenctől.

Ezzel szemben a tény az, hogy Soros természetesen nem támogatja a háborút Ukrajna ellen, azt viszont igen, hogy a Nyugat segíti Ukrajnát az orosz agresszió elleni harcban. Az Oroszország elleni büntető intézkedéseket pedig nemcsak ő támogatja, hanem Orbán Viktor is, aki ugyan szavakban nem, a szavazatával viszont hozzájárulását adta a szankciókhoz. Csak nem Soros kényszerítette erre?

Azt állította Csák János, a kultúráért és innovációért felelős miniszter (a Szegedi Tudományegyetem ünnepi szenátusi ülésén), hogy a kormány a GDP 2 százalékát fordítja az idén a felsőoktatásra, ami nemcsak Európában, hanem a magyar történelemben is egyedülálló teljesítmény.

Ezzel szemben a tény az, hogy idén a bruttó hazai termék összege megközelíti a 60 ezer milliárd forintot, aminek a 2 százaléka mintegy 1200 milliárd forint lenne. Ehhez képest az idei költségvetés 453 milliárdot szánt a felsőoktatásra, a jövő évi pedig 566 milliárd forintot irányoz elő. Vagy a számokban van a hiba, vagy a miniszterben. 

Forrás: Bolgár György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7917923119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása