CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kinek a családi vagyona védett?

2022. szeptember 11. 00:01 - csú

hatvanpuszta_orban_birodalom_1.pngNa, ez a vagyon védve van botránytól, számonkéréstől, mindenféle vizsgálattól

Valahol érthető Völner Pál 83 milliós kenőpénz elfogadásával vádolt egykori államtitkár felháborodása, hogy nemcsak az ő vagyonát zárolta az amúgy az igazságügyi tárcánál betöltött magas pozíciója idején létrehozott vagyonvisszaszerzési hivatal, hanem a fia autóját is elvitték. A kiakadása nemcsak azt jelzi, hogy a kormányoldal szerint a család szent és sérthetetlen, hanem azt is tagadja, hogy a magyar politikai elit a családi vagyon gyarapítására rendezkedett be.

Csakhogy Orbántól Lázárig és Pócs Jánosig példák sora igazolja, hogy ez így van, legfeljebb nehéz kibogozni, ki mindenkinek jutott a megszerzett javakból. Komoly vizsgálódás kell ehhez egy olyan országban, ahol a miniszterelnöknek nincs egy vasa sem, de a felesége nevén már 2010-ben 38 ingatlan szerepelt. Azóta

nem is hozza nyilvánosságra ezeket az adatokat, tehát nem lehet követni, most hol tart a család, maradjunk annyiban, egy Völneréhez hasonló vizsgálatban lenne dolga a vagyonvisszaszerzési hivatalnak. (Utolsó hivatalos vagyonbevallása szerint egyébként tízmillióval csökkent tavaly a volt fideszes államtitkár vagyona, jogos a kérdés: hová lett ez a pénz, meg a többi, amit borítékban tett zsebre.)

Az pedig előfordult korábban is, hogy bukott politikus családi vagyonát zárolták. A hűtlen kezeléssel 2010-ben megvádolt Hunvald György korábbi szocialista erzsébetvárosi polgármester százmilliós vagyonát például úgy vették zár alá annak idején, hogy az ingatlanok és számlák szinte kizárólag a családtagjai nevén voltak. Itt kell megemlíteni, hogy egy júliusban elfogadott törvénymódosítással a képviselők hozzátartozóinak már nem kell vagyonnyilatkozatot tenni. Csak nyomozzon bátran, aki a Völneréhez hasonló korrupciós ügyek végére akar járni! A magyar politikusok nem segítenek senkit ebben a munkában, nekik szent a család és a családi vagyon. 

Forrás: Gulyás Erika (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5617928399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása