CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Felelőtlenek a csepeli betegek? Fideszes mundérvédelem sértegetéssel, vádaskodással

2022. október 18. 00:02 - csú

csepeli_sztk_sima.pngA mai gyakorlat azt mutatja, hogy amikor az emberek meghallják az irreálisan messze lévő időpontot a szakvizsgálatra, akkor - ha tehetik -  keresnek egy olyan magánrendelést, ahol hamarabb sorra kerülnek. Akinek nincs arra pénze, hogy megfizesse a magánrendelést, annak választani kell: vagy kivárja a sorát, vagy meggyógyul magától, vagy...  Ez a rendszer specialitása!

„Azt azért mégsem lehet jónak mondani, ha a csepeli szakorvosi rendelőben egyes vizsgálatokra, vagy rendelésekre pár hónapos, vagy akár féléves várakozás után lehet csak bejutni. Ez az egészségügyi rendszerünk alkalmatlanságát mutatja! Ezen mihamarabb változtatni kéne: mondtam a szakbizottság ülésén.” – Így kezdi beszámolóját Horváth Gyula, a bizottság ellenzéki (DK) tagja.. A reagálást, a folytatást így eleveníti fel:

A felvetésre a bizottság elnöke, - hogy védje a mundér becsületét - azzal vette védelmébe az eddigi gyakorlatot, hogy a betegek is tehetnek arról, hogy így alakult a helyzet. Saját maga tapasztalta, hogy a megjelölt időpontokra a bejelentkezett betegek nagy arányban nem mennek el! Amikor az elnök egy ilyen rendelésen volt, akkor

az orvos panaszolta neki, hogy az előjegyzése szerint folyamatosan kéne dolgoznia, de ma még csak három ember jelent meg nála, és lassan vége a rendelésének. A többiek lemondás nélkül maradtak távol.

A fideszes elnök szerint ez a betegek felelőtlenségére utal.

Ez egy végtelenül szűk látókörű megközelítés! Az előjegyzett beteg távollétének elsősorban nem a hanyagság az oka.

A mai gyakorlat azt mutatja, hogy amikor az emberek meghallják, az irreálisan messze lévő időpontot a szakvizsgálatra, keresnek egy olyan magánrendelést, ahol hamarabb sorra kerülnek. (Úgy látszik, mintha ez is lenne a mostani egészségügyi rendszer célja) A beteg, hogy mentse egészségét és óvja az életét mélyen a zsebébe nyúl! Akinek nincs arra pénze, hogy megfizesse a magánrendelést - mert „jó fideszes korifeus” mondása szerint: akinek semmilye nincs, az annyit is ér – annak is marad pár lehetősége: pl, vagy kivárja a sorát, vagy meggyógyul magától, vagy meghal! Ez a rendszer specialitása!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr117948180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása