CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A rontópáli üzemmód következményei a diákok körében

2022. október 20. 00:01 - csú

szomoru_elkeseredett_tanar_pedagogus.pngA Belső-pesti Tankerületi Központ megszüntette néhány kölcseys tanár munkaviszonyát, köztük egy harminc éve a pályán levő matematika–kémia szakosét.

Megritkították hát az amúgy is csekély számú természettudományos képzettségű pedagógusok sorait. Ezzel a KLIK végleg átállt rontópáli üzemmódra.

Újságírói kérdésre döntésüket úgy indokolták, hogy a pedagógusok figyelmeztetésük ellenére is folytatták „jogszerűtlen cselekedeteiket”, tehát az oktatásügy kétségbeejtő helyzetére figyelmeztető egynapos sztrájkjaikat.

A tanár úr elmondta: negyedikes diákjai próbálták lebeszélni a sztrájkról. Úgy érveltek,

ki készíti őket fel matematikából és kémiából az érettségire, ha őt „kirúgják”. Ez nemcsak azt mutatja, hogy néha a deresedő hajú pedagógus forróbb fejű diákjainál, de azt is, milyen pontosan tudják ezek a kamaszok, kiket szolgálnak az iskolaügy legmagasabb polcaira ültetett tisztviselők. Hát nem őket.

Rontó Pál egyébként – Gvadányi József egyik művének a hőse –, bár égetni valóan rossz gyerek volt, felnőtt korára megjavult, és derék katonává vált. Ezt a kamaszkorba lépő KLIK hivatalnokairól nehezen tudom elképzelni.

Forrás: Huszár Ágnes (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3017950570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása