CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Válság és valóság sincs Csepelen, ha a CSH híreit olvassa

2022. november 18. 00:02 - csú

kozmeghallgatas-metrans-20160115_3.PNGEttől félnek csak igazán a fideszes kerületvezetők: zsúfolt széksorok, óriási érdeklődés, éles kérdések, heves vita egy régi, 2016-os ESTI közmeghallgatáson. Akkor határozták el: ilyet sohasem akarnak látni többé. November 24-én is ezért tartják REGGEL a közmeghallgatást. Így, aki dolgozik, nem lesz ott, nem kérdez, nem vitatkozik.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) november 16-án megjelent 22. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Ismét megjelent a Csepeli Hírmondó: 24 oldal a kerület legutóbbi két hetéről, mármint amit és ahogy ők, a lap tulajdonosai és a hozzájuk alkalmazkodó szerkesztőségiek látták/látják. Most hét oldalon mesélik el, értelmezik az „Aktuális”, az önkormányzat vezetésének fontos ügyeket, öt oldalt kaptak a valamilyen bevételt is jelentő hirdetések, míg a többit a szabadidő, kultúra, a civil élet, és a sport eseményeivel „töltötték” meg.  

Most sem fértek bele a 24 oldalba az itt lakókat foglalkoztató mindennapi ügyekről, a lakosokat érdeklő legfontosabb kérdésekről, a gazdasági válság, az elszabadult infláció csepelieket is érintő hatásairól szóló hírek, tájékoztatók, vélemények. 

Véleményünk a lap néhány írásáról:

  1. Park- és játszótér-felújítás: tavasszal folytatódik a munka

Testületi ülés és közmeghallgatás

Egy-egy megjegyzés a két íráshoz:

Nem derült ki az írásból, mikor kellett volna elkezdeni a két terület (park és játszótér) felújítását, tehát mennyi a tényleges csúszás, illetve számolnak/számolhatunk-e a csúszások miatt a beruházások költségeinek valamilyen mértékű növekedésével? 

Az oldal jobb alsó sarkában olvasható kis hír szerint november 24-én (csütörtökön) reggel 9.00 órától testületi ülés közmeghallgatás kezdődik a hivatal nagytanácstermében. Sokadszor vetjük fel a korai kezdési időpontot, hiszen a délelőtti kezdés miatt a munkába járó csepeliek nem valószínű, hogy szabadnapot vennének ki a részvétel érdekében. A polgármester – szerintünk, a korai időpont megválasztásával –, tudatosan távol tartja az érdeklődőket. Mintha valamitől félne: a tömegtől, az esetleg felmerülő kényes kérdésektől, az ezek kapcsán kibontakozható vitáktól vagy a kontrollálhatatlan érdeklődőktől.

  1. Útfelújítás a Táncsics Mihály utcában

Október 30-án, majd november 5-én foglalkoztunk utoljára a Táncsics Mihály utca felújításával, amely végül a tervezettnél kb. több mint egy évvel később, a múlt héten elkezdődött. November 5-ei írásunk elérhetősége: https://csepeliek.blog.hu/2022/11/05/kinos_magyarazkodas_utfelujitas_helyett_cikis_cikkek_fonoki_blamazs_es_ami_kimaradt_meg_a_csh-bol 

A felújítás a tavaly kapott 3 milliárdos állami támogatásból indult, abból a keretből, amit a fővárostól vont el a kormány. Ez utóbbi tényt Borbély úr következetesen kihagyta eddigi nyilatkozataiból!

A CSH cikkből egyébként kiderült, hogy a három szakaszra bontott beruházás jövő nyáron fejeződik be. A beruházás tervezett összege most sem került nyilvánosságra – a polgármester valamiért szigorúan titkos adatként kezeli, ami éppen az EU-s ezermilliárdos támogatások elnyeréséért folytatott kormányzati küzdelem időszakában egyszerűen nonszensz. Hiába’, az orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszere már „beleverte” a fideszes vezetők agyába: ezeknek ‑ az ellenzéknek, a másképp gondolkodóknak, az olvasóknak ‑ nem szabad mindent elmondani, nem rájuk tartozik, s ráadásul a tények birtokában ki tudja, hogy mire lennének képesek?!

  1. Nyolcezer-nyolcszáz zsák burgonya és hagyma

A DK szerint gyomorforgató volt a csepeli krumpliosztás

Hatósági áras lett a tojás és a burgonya

Blogunk többször is reagált a krumpli-, illetve hagymaosztásra, közöltük mások véleményét is. Most csak azért térünk ismét vissza a témára, mert a CSH szerkesztősége reagált a DK véleményére, Borbély úr győzelemittas képekkel illusztrált krumpliosztási akciójára. TK volt, aki válaszolt, Borbély helyett az ellenzéki pártnak. Reagált, véleményezte, más esetekre hivatkozott, ahelyett, hogy szó szerint idézte volna az ellenzéki véleményt, s az olvasóra bízta volna a két vélemény megítélését. A CSH rendre ezt a módszert követi, mert az ő értelemzésük szerint az olvasó képtelen felismerni az igazságot – vélik, ezért el kell nekik magyarázni azt. Mert csakis az ő igazságuk az egyetlen, az üdvözítő.

Teljesen véletlenül került a szemközti oldalra az újabb hatósági ársapkáról szóló tájékoztató: a burgonya és a tojás ára is sapkát kapott. A lapban arra még volt hely, hogy a hír rövid közlésén túl idézték a tojás és a krumpli „biológiai rendszertani” fogalmát, s a tájékoztató alá odatették „Orbán Viktor miniszterelnök” arcképét, hiszen az eddigi ársapkák után ezt az újabb kettőt is Ő „osztotta ki”. Arra viszont már nem futotta, hogy megírják, mi a véleménye az ügyről a gazdasági szakembereknek, a kereskedelmi szövetségeknek és az érintett kiskereskedőknek, akik egy része kénytelen lesz más termékeken „behozni” a veszteségeket. Lásd még a blogunkon november 13-án megjelent írást: „Ársapka helyett bohócsapkát az Orbán-kormánynak!” https://csepeliek.blog.hu/2022/11/13/arsapka_helyett_bohocsapkat_az_orban-kormanynak 

Elismerések a szociális munka napján

A cikk már megjelent november 13-án a csepel.hu-n is, sőt a polgármester is írt a rendezvényről saját fb oldalán. Blogunk vasárnap, a múlt hétről szóló összefoglalóban tért ki a témára. https://csepeliek.blog.hu/2022/11/13/egy_het_csepelen_holdkoros_rezsi_biztos_bizonytalansag_csalimese_sotet_ugy_a_fenyben_kilatas_a_vilag#more17976808 

Írásunk egy részét az alábbiakban idézzük vissza:

„Borbély úr 2010-től, még Németh Szilárd általános alpolgármestereként, majd 2014 után, polgármesterként, nem sokat tett a szociális munka anyagi feltételeinek javítása érdekében. Sőt. Az elmúlt 12 évi költségvetésben a szociálpolitikai és egyéb pénzbeli juttatások nagysága jelentősen csökkent. Borbély úr erre a keretre 2021-ben a 2009. évi összeg mindössze 12,8 százalékát(!) fordította, idén pedig egész évre, a 2010. első félévi keretösszeg 43,7 százalékát(!) tervezte csak be (csepel.hu, éves költségvetési rendeletek). Az ez irányú kiadások ilyen mértékű csökkentése teljesen ellentmond Borbély folyamatosan hangoztatott lózungjainak: prioritása van a családok, az idősek megbecsülésének, a róluk való gondoskodásnak. A formai dolgok (köszöntők, kitüntetések) fontosak lehetnek, de nem pótolhatják a még sokáig rászoruló ezrek támogatásának elmaradását, csökkentését.”

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3117981052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása