CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendszerváltás csepeli alulnézetből feketén, fehéren (1990) Egyszer volt…

2022. november 19. 00:02 - csú

cimkep_3.pngAz itt látható, most következő 14 kép a rendszerváltás kínjainak kiszolgáltatott csepeli üzemekben, a bizonytalanságban élő és dolgozó munkások között készült 32 éve. A korabeli fotók és főként az arcok magukért, magunkról beszélnek.

Az idő lassan elmossa, de az emlékezet és a fotó megőrzi az 1989-1990-es rendszerváltást.

Miközben tengernyi kép idézi az eufórikus pillanatokat, a tüntetéseket, az új pártok megalakulását, a köztársság kikiáltását, az első szabadon választott parlament üléseit, addig a rendszerváltás kiszolgáltatottjait, a gyári munkásokat elkerülte a reflektorfény és a kamera.

Ezt a hiányt akkoriban szinte észrevétlenül enyhítette Erdei Katalin, aki

azokban az években a Népszabadság fotóriportere volt. Képei közül  azidőtájt csak kevés került a sajtóban a nyilvánosság elé, de azok mindennél többet mondtak akkor és most is.

Az itt látható, most következő képeket a rendszerváltás kínjainak kiszolgáltatott csepeli üzemekben, a bizonytalanságban élő és dolgozó munkások között, főként a Vas- és Acélöntödében készítette. A korabeli fotók és főként az arcok magukért, magunkról beszélnek kommentár nélkül, feketén és fehéren.

6_lenin_a_raktarban_var_a_sorsara.png

1a.png

2a.png

3.png

4.png

7_ebed_vacsorara.png

9_3.jpg

10.jpg

11_a_mit_akrnak_tolunk_odafenn.png

12_mintakeszitok.jpg

15.jpg

16.jpg

17.png

Forrás: Erdei Katalin fotói és a Fortepan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3217981596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása