CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Új csepeli HÉV-kocsik helyett régi HÉV-pótlók jöhetnek a kijózanító valósággal együtt!

2022. november 25. 00:02 - csú

kisiklott_a_csepeli_hev_5.pngEz már több mint egy kisiklás! Mit jelent a Fidesz nyelvéről magyarra fordítva, hogy előre megyünk nem hátra? Szemléltető oktatás a Boráros tértől a csepeli végállomásig

Még legalább 10 évig zötykölődhetünk a hatvanéves HÉV-szerelvényeken – írta a hvg.hu  A cikk az utóbbi két évtized HÉV-vel kapcsolatos terveit, ígérgetéseit veszi számba.

Egyértelmű, hogy a csepeli fideszes ígéreteknek semmi gazdasági alapjuk nem volt, s végül a gazdasági válság adta meg a végső „döfést”. A kijózanodás évtizede következhet:

nem hogy az új ötös metró és a HÉV összekötésére, belvárosi bevezetésére sincs esély, de a HÉV-szerelvények cseréje is egyre messzebbre kerül:

„...a MÁV megpróbálta lecserélni a HÉV-vonatokat, a BFK azonban visszavonatta a MÁV-val a kiírt közbeszerzést, mert szerintük sokkal drágább ajánlatok érkeztek, mint amennyire számítottak. A BFK akkor azt ígérte, hogy a lehető leghamarabb újra kiírják a pályázatot, más műszaki előírásokkal, azonban nem sokkal később kiderült, hogy erre egyáltalán nincs pénze a magyar államnak.”
Az „eredmény” sajnos borítékolható: „...a HÉV olyan állapotba kerülhet hamarosan, hogy buszokkal kell pótolni a vonatokat.” Az önkormányzat vezetése meg évek óta hallgat a témában. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10017977586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása