CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kérdés csak annyi: mikor koppanunk?

2022. november 28. 00:01 - csú

elelmiszerarak_novekedese_inflacio_aremelkedes_4.jpgAz infláció nem látszik mérséklődni, sőt. Élelmiszerek drágulásában bárkit lenyomunk Európában. Eközben az ország energiaszámlája elviszi a GDP csaknem 10 százalékát, magyarul ennyi kerül ki a gazdaságból.

Bár még éves összehasonlításban összejött a gazdasági növekedés, megérkezett az első olyan negyedév, amikor már mínuszban vagyunk. A tankönyv szerint, ha ez megismétlődik, akkor már recesszió van. Ez nem meglepetés, a kérdés csak annyi, hogy hol a gödör alja és mikor koppanunk.

Nagy a baj, a hangos anyázás mellett, igyekeznek papíron mindent megcsinálni, amit az EU kér a pénzért cserébe. Nem verik nagydobra, de

ismert és kipróbált fideszes arcok csöndesen járják a vidéket, még a kisebb településeket is, és magyarázzák, amit a központi direktíva előír nekik. Elismerik, hogy gond van. De ugye a háború, meg a szankciók, meg a csillagok állása. Amit választás előtt kiosztottak 1000 milliárdos tételben, azt éppen zabálja az infláció vagy már rég el is lett költve.

A kommunikációs bűvészkedés egyelőre működik, nem forrong az ország, a keménymag pedig pláne nem lázad. Felmerül a kérdés, hogy ilyen körülmények között, ilyen választási ígéretek után és ezzel a valósággal, hogy nem tud az ellenzék előre törni? 

Eközben a kormányban lassan csak milliárdosok ülnek, ki nyíltan az, ki megbízottak útján, de hamarosan kiderül, hogy széleskörű üzleti tapasztalataikkal mit hoznak ki ebből.

A rezsidémon ellen már régen nem elég, ha Németh Szilárd csúnyán néz és pacalpörköltet főz.

Forrás: Kárpáti Iván (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2117980172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása