CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tettenért hazugság Németh Szilárd „becsületbeli ügyéről”

2022. november 28. 00:02 - csú

nyugdijasok_dragasag_inflacio_atveres_2.pngNémeth Szilárd: "Teljesítjük az ígéretünket és megőrizzük a nyugdíjak értékét!”"

Sokan hiteltelennek és hihetetlennek tartják, de mi elhisszük, ha a kerületünkben lakó rezsibiztos mondja: neki is van becsületbeli ügye. Erről ő maga, Németh Szilárd nyilatkozott, miközben a jelek szerint oda sem figyel arra, mit közzé tesz saját fb oldalán, ahol vakon követi Orbánt és a fideszes kampánykorifeusokat. Nemrég az alábbiakat íratta/írta ki közösségi (fb) oldalára:

 „Idén is lesz 13. havi nyugdíj és nyugdíjprémium is várható!

2010-ben megígértük: megvédjük a nyugdíjakat! Számunkra ez becsületbeli ügy, és a gazdaság teljesítménye megengedi az idősek további támogatását.

Teljesítjük az ígéretünket és megőrizzük a nyugdíjak értékét!”

Ami csak két helyen nem állja meg a helyét. 

1) Idén már nem lesz 13. havi nyugdíj, mert év elején már kifizették. Továbbá:

2) Dr. Belyó Pál, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, a KSH korábbi elnöke idén közreadott elemzése szerint:

„Amennyiben a 2010 évi 132.000 Ft-os nettó átlagkereset és a nominális nyugdíjszerű ellátás 86.361 Ft-os összegének aránya (65 %) fennmaradt volna, úgy 174.460 Ft-ra nőhetett volna a nyugdíjszerű ellátási összege. Az egy főre jutó átlagos öregségi nyugdíj 2010 évi 97.259 Ft-os havi összege pedig - amely az akkori egy főre jutó átlagos nominális átlagkeresetnek a 73 %-át tette ki – most 201.300 Ft-os havi átlagos nyugdíjat jelentene. A jelenlegi 2021. évi átlag-nyugdíj (160.500,- Ft) a nominális átlagkeresetnek csupán 56 %-át éri el.” https://www.edutus.hu/cikk/a-nyugdijak-realertekenek-megorzese-a-korrekciokhoz-alkalmazhato-indexek/ 

Tehát nem védték meg a nyugdíjakat, a 2010. évi átlagkeresethez viszonyított arány 9 százalékkal csökkent, s akkor még az idei, eddig 20 % körüli, illetve a „nyugdíjas kosár” 21,9 százalékos inflációját figyelembe sem vesszük!

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1417962784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása