CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hu, hu, hu, hu!

2022. december 01. 00:01 - csú

szurkolok_fekete_polosok_1.PNGHu, hu, hu, hu! Ezt kiabálta békés-boldogan néhány öklét rázó agysebész a zalaegerszegi futballstadion lelátóján nem rég az NB I-es fordulóban.

A Honvédért szorító szektorban ültek, s mivel ruházatuk a kispesti színeket mintázta, a klub szurkolóiként lehetett őket azonosítani. Az alpáriság felháborította Moniz zalaegerszegi vezetőedzőt, aki leállíttatta a játékot a bíróval, beszaladt a pályára, és mivel a feltehetően hallásproblémákkal küzdő játékvezető nem kívánt reagálni az aljas inszinuációra, lehívta a fűről a csapatát.

Moniz holland állampolgár. Történetesen színes bőrű. Olyan kulturális közegből érkezett, ahol a kirekesztés megbélyegzendő, elítélendő és megvetést érdemlő. A magyar nem ilyen. Sőt: pont a kormányzat tolja eszeveszett erővel az ilyen-olyan társadalmi csoportok megbélyegzését. A legalább egy évtizede tartó toxikus propaganda a társadalmi szövet egyre mélyebb rétegeibe épül be. Az emberek és szervezetek elfordítják a fejüket, süketnek és vaknak tettetik magukat, nehogy

céltáblává váljanak, mint a civilek, a melegek vagy a tanárok. Ahogy a bíró sem hallott, nem látott, nem tapasztalt semmit. És így tesz az MLSZ is.

A szövetség szóban példásan kiáll a rasszizmus, a zsidózás, a cigányozás ellen, és azért is büntet, amikor „B..i MLSZ!” skandálás hallatszik, de most egy hónapra a rasszizmus ellen fellépő Monizt tiltotta el a munkavégzéstől. Berohant a pályára, különben is a legminimálisabb szankciót alkalmaztuk, hallik az MLSZ érvelése. A Honvéd valamennyi pénzbírságot és egymeccses pályabetiltást kapott, amit majd tavasszal fog letölteni. Már ha: ugyanis a Bozsik Arénát az energiaárak miatt bezárják, és januárban döntik el, egyáltalán kinyitják-e valamikor. Nincs itt semmi látnivaló, a futball is van olyan szuper hely, mint Mária országa: jól megérdemelt büntetést kap, aki szóvá teszi a vállalhatatlant.

Forrás: Vincze Attila (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2717973478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása