CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egykori kollégáit árulja el a rezsibiztossá lett csepeli pedagógus

2022. december 12. 00:02 - csú

nemeth_szilard_extra.pngA HírTv-be belefért. Szerintünk viszont nem volt és most sincs politikai akarat a kormány és a fideszes vezetés által lebecsült pedagógus társadalomnak megígért béremelésre! Németh úr részéről sem, pedig valamikor pedagógusként is dolgozott. 

Németh Szilárd már megint összevissza beszélt, most a HirTv-ben. Azt mondta, hogy „akkor is rendezni fogjuk a tanárok bérét, ha nem jönnek meg a pénzek…” Sokszor és sokan cáfolták már a kormány állítását, miszerint a tanárok béremelése az uniós pénzektől függ. Németh változatlanul hazudik és felmondja a Fidesz központi direktíváit.

Semmi köze sincs a várva várt uniós pénzeknek a pedagógusi béremelésekhez. Az uniós szabályok szerint a közoktatás tagállami hatáskör, azaz az Orbán-kormányon múlt és múlik a megígért pedagógusi béremelés. Egyébként meg, ha az

uniós pénzek esetleges elmaradása esetén is lesz pénz, vagy meg tudták emelni a hittantanárok bérét fejenként havi 61.000 forinttal, akkor nem lehet akadálya a pedagógusok béremelésének sem.

Szerintünk nem volt és most sincs politikai akarat a kormány és a fideszes vezetés által lebecsült pedagógus társadalomnak megígért bérfejlesztés rendezésére! Németh úr részéről sem, pedig valamikor pedagógusként is dolgozott. 

Egyébként szembe kellene már egyszer nézni a kormánynak és Németh Szilárdnak, hogy ők is felelősek a magyar oktatás helyzetéért, azért, hogy a magyar oktatás helyzete az európai országok eredményeihez képest vezetésük 12 éve alatt romlott. A nemrégiben közzétett EU-s felmérés szerint Magyarországon az iskolai eredmények romlanak, az oktatásra fordított állami pénz kevés, egyre többen hullanak ki idő előtt a rendszerből, és kevés a képzett fiatal”. https://hvg.hu/kultura/20221124_magyar_oktatas_negativ_trend?fbclid=IwAR32XJjJEBQK-69sBffDiS2VKc6AH_Gyp9EGbrgnS4f5TJibiVQXW2mvpCQ#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

A jelentés megállapítja, hogy „az unió GDP-átlagában nőtt az oktatásra fordított pénz 4,9 százalékról 5 százalékra, Magyarországon 5 százalékról 4,7-re csökkent. Az állami büdzsé teljes összegén belül Magyarországon 10,3 százalékról 9,2 százalékra csökkent az oktatásra fordított összeg.” Németh úr! A tények makacs dolgok! 

m.-y.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2117991414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása